RHMZ najavljuje: Ujutru ćemo se smrzavati, ali tokom dana temperatura će ići i do 25 stepeni

18.10.2022

20:35

0

Autor: M. Vu.

I u sredu će posle hladnog jutra, od -2 do 8 stepeni, tokom dana biti toplo vreme, od 19 do 23 stepeni, uz prolaznu umerenu oblačnost koja će tek ponegde u brdsko-planinskim predelima

RHMZ najavljuje: Ujutru ćemo se smrzavati, ali tokom dana temperatura će ići i do 25 stepeni
lepo vreme - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda dali su novu najavu vremenskih prilika koje nas očekuju narednih dana. Iako ćemo se buditi uz hladna jutra, temperatura će tokom dana dostizati i do 25 stepeni dok se kiša očekuje samo u subotu.

I u sredu će posle hladnog jutra, od -2 do 8 stepeni, tokom dana biti toplo vreme, od 19 do 23 stepeni, uz prolaznu umerenu oblačnost koja će tek ponegde u brdsko-planinskim predelima u drugom delu dana usloviti slabu, kratkotrajnu kišu.

U četvrtak bez jutarnjeg mraza, ali će dnevna temperatura biti malo niža - od 17 do 21 stepeni. U većini mesta sunčano, a umerena oblačnost očekuje se još samo ujutro u brdsko-planinskim predelima.

Foto: Printskrin/RHMZ
 

U petak ujutru osetno hladnije, mestimično uz maglu, mraz i minimalnu temperaturu od -2 do 6 stepeni. Dnevna temperatura će ipak biti u porastu uz sunčano pre podne i malu do umerenu oblačnost u drugom delu dana. U košavskom području umeren i jak jugoistočni vetar.

Od suboteporast jutarnjih i dnevnih temperatura. Maksimalne vrednosti ponovo će u nedelju i početkom naredne sedmice dostići 25 stepena. U većini mesta zadržaće se suvo uz promenljivu oblačnost, a kiša se očekuje samo u subotu na severu Srbije.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike