Ponos Srbije! Zara (10) iz Zrenjanina osvojila prvo mesto na Svetskom prvenstvu u poznavanju engleskog jezika!

04.10.2022

20:08

0

U Osnovnoj školi "Đura Jakšić", u rodnom Zrenjaninu, učiteljica Marina Manjenčić i drugari iz četvrtog razreda pripremaju joj specijalan doček

Ponos Srbije! Zara (10) iz Zrenjanina osvojila prvo mesto na Svetskom prvenstvu u poznavanju engleskog jezika!
Zara Zamurović - Copyright Printscreen/YouTube/RTV Santos Zrenjanin

Ogromnim znanjem, ali i verom u sebe, desetogodišnja Zrenjaninka Zara Zamurović pobedila je na Svetskom prvenstvu u poznavanju engleskog jezika, na kojem je učestvovalo 57.000 učesnika iz 55 zemalja sveta.

Čudo od deteta iz grada na obalama Begeja, nakon preliminarnog takmičenja u kojem je učestvovalo 12.500 vršnjaka iz celog sveta u njenoj uzrasnoj kategoriji, najpre se izborila za rimsko finale među 35 odabranh, a onda je trijumfovala i osvojila svetsku titulu u konkurenciji Little, mladih nada.

- Veoma sam srećna i zadovoljna, nije bilo teško, i sada uživam, vraćamo se iz Italije - poručila je Zara, najbolja na svetu u poznvanju engleskog jezika.

Ponosni mama Jovana i tata Bojan ističu da Zara, otkako je postala svesna sebe, igra igrice na engleskom jeziku, čita sve sa njihovih mobilnih telefona na engleskom i tako dopunjuje svoje osnovno znanje. 

- Nijednog trena nismo želeli da sputamo njenu želju. Ona je bukvalno sama pričala telefonom na engleskom, učila reči, fraze, termine, i onda je krenula, kao jedna od najmlađih polaznica u školici engleskog - kaže tata Bojan, presrećan zbog velikog uspeha svoje ćerke.

- Bilo je lepo videti Zaru sa koliko samopouzdanja je otišla u Rim i ušla u finalno takmičenje, za nju je sve to bila samo obična igra - dodaje mama Jovana.

 

 

Nakon što je saznala da će se takmičiti u finalu Svetskog prvenstva u poznavanju engleskog jezika u Rimu, Zara je svojoj mami Jovani rekla da će biti prvak sveta.

U pratnji svojih roditelja, Zara je na put u Rim krenula automobilom, a to je bila njena želja, jer je htela da, osim Trsta, u kojem su prespavali, vidi i uživa u predivnim krajevima Italije.

U Osnovnoj školi "Đura Jakšić", u rodnom Zrenjaninu, učiteljica Marina Manjenčić i drugari iz četvrtog razreda pripremaju joj specijalan doček, jer nije mala stvar imati svetskog pravaka u klupi pored.

   
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura priredio je prijem u Gradskoj kući pred odlazak u Rim, s namerom da sugrađanki poželi uspešan nastup u finalu u Rimu, a sada će svakako biti upriličen još jedan, kako i dolikuje najboljoj na svetu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike