Otvoriće se nebo u ovim delovima Srbije: RHMZ izdao novo upozorenje za naredna dva sata - kiša, pljuskovi i grmljavina (FOTO)

27.09.2022

15:47

0

Najniža temperatura kretaće se od 10 do 15, a najviša od 20 do 25 stepeni

Otvoriće se nebo u ovim delovima Srbije: RHMZ izdao novo upozorenje za naredna dva sata - kiša, pljuskovi i grmljavina (FOTO)
Kišno vreme i vetar - Copyright Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Stravično nevreme pogodilo je Beograd i pojedine delove zemlje, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novo upozorenje na nepogode.

- U naredna dva sata u južnim delovima Banata, Braničevskom okrugu, Pomoravlju i na istoku Srbije mestimično sa kišom slabog i umerenog intenziteta, pljuskovima sa grmljavinom i pojačanim vetrom - saopšteno je na sajtu RHMZ-a u 16.30 sati.

printscreen/RHMZ
 

Podsetimo, jak grad protutnjio je Čačkom, a olujno nevreme zahvatilo je i srpsku prestonicu.

Vetar je čupao i obarao drveća, a pojedine ulice poplavljene su usled velike količine kiše koja je pala za kratko vreme.

RINA
 

U Srbiji se danas tokom jutra očekuje mestimično magla i niska oblačnost. U toku dana promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu pljuskova sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji sa gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Najniža temperatura kretaće se od 10 do 15, a najviša od 20 do 25 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, na planinama jak, jugozapadni, krajem dana u Vojvodini u skretanju na severni i severozapadni.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike