Izdržite još malo: Još danas i sutra tmurno, a u narednim danima stiže ono što smo priželjkivali

17.10.2020

05:22 >> 09:12

0

Posle ovih hladnih kišnih dana sledi nam lepše vreme, tvrde meteorolozi

Izdržite još malo: Još danas i sutra tmurno, a u narednim danima stiže ono što smo priželjkivali
Copyright Profimedia

Ako ste mislili da su prošli sunčani dani i da više neće biti toplog i prijatnog vremena – prevarili ste se. Ipak, Miholjskog leta neće biti, kako su to ranije objavili mediji, što ne znači da nećemo moći da uživamo u prijatnom suncu i plavom nebu.

Kako poručuju meteorolozi, ovaj hladni talas, koji je zahvatio našu zemlju, nastaviće se još danas i sutra, a početkom naredne nedelje ponovo nam se vraća sunce i temperatura od 20 stepeni.

Prema rečima Đorđa Đurića, meteorologa iz weather2umbrella, vreme u Srbiji danas će biti slično onom u prethodnim danima – hladno, oblačno, a povremeno i kišovito.

-Tokom čitavog vineda nas očekuje prohladno i pretežno oblačno vreme, povremeno sa slabom kišom. Jedino će na jugu i jugoistoku veći deo dana biti suvo i sunčano vreme. Temperatura u našoj zemlji iznosiće u subotu 11 stepeni, a u Beogradu će biti nešto toplije, maksimalna dvena od 13 stepeni. U nedelju u Srbiji će biti malo toplije, ali bez padavina. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Temperatura će se kretati od 13 do 17 stepeni, dok će u prestonici biti 14 – poručio je on.

Printscreen/Weather2umbrella

Narednih dana, navodi Đurić, pa sve do sredine naredne nedelje, očekuje nas blagi porast temperature, kao i stabilno vreme.

– Početkom sledeće sedmice očekujemo sunčano, stabilno i suvo vreme. Jutra će biti hladna i maglovita, očekuje se mraz na planinama, a biće uslova za slab mraz u nižim predelima. U ponedeljak će biti sunčano sa temperaturom od 15 stepeni – naveo je on.

Đorđe Đurić Printscreen/YouTube

Đurić dodaje da se konačno otopljenje, koje priželjkuju mnogi naši građani, očekuje u sredu:

– Od srede ćemo moći da uživamo u lepom vremenu i temperaturi koja će prelaziti 20. podeljak. Ipak, kako smo u oktobru mesecu, a celu prethodnu nedelju su obeležili hladni i kišoviti dani, ne možemo očekivati Miholjsko leto. Tako će jutra ostati hladna, a dani kratki. Teperature od 20 i više stepeni biće po dva-tri sata dnevno, nakon čega će biti nešto niže – objasnio je meteorolog.

Takođe, Đurić je naveo da će se “toplo vreme i nešto više temperature za ovo doba godine zadržati do kraja oktobra, pa je sasvim izvesno da snežne pahulje do novembra nisu na vidiku”.

 

Tabela
Dan             Stepen
Subota          11
Nedelja         13
Ponedeljak   15
Utorak          17
Sreda            20

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike