Verovali ili ne! Izvršitelji pomogli Beograđaninu da ne plati kamatu: "Rekao sam istinu!"

10.09.2022

05:07

1

Autor: 24sedam

Momak N.I. živi u iznajmljenom stanu na Opštini Čukarica i šokirao se kada mu je, kako kaže, došao višestruko veći račun za infostan

Verovali ili ne! Izvršitelji pomogli Beograđaninu da ne plati kamatu: "Rekao sam istinu!"
Copyright 24sedam

Momak N.I. živi u iznajmljenom stanu na Opštini Čukarica i šokirao se kada mu je, kako kaže, došao višestruko veći račun za infostan. Cifra je bila u visini jedne minimalne mesečne zarade u Srbiji - skoro 50.000 dinara! Međutim,u rešavanju problema mu je pomogao, verovali ili ne - izvršitelj.

- Već godinu dana živim u iznajmljnom stanu. Vlasnici su divni ljudi i uvek su tu šta god da mi treba - retkost, ali istina. Od momenta kada sam se uselio, imali smo dogovor da ih ništa ne zanima, da radim šta želim, samo da ne rušim zidove i ne uništavam nameštaj. Od momenta kada sam se uselio do danas, oni se nisu pojavili. Početkom meseca im uplatim novac preko računa, i to je to - počinje priču mladić. piše Telegraf.

Svoje obaveze prema vlasnicima i državi, uplaćivao je na vreme, nije prekoračio datume ili neki račun, a onda mu je stigla koverta poznata kao "plavo iznenađenje".

Printscreen/Youtube potrosacki savetnik
 

- Bio sam na nekom putu i par dana nisam bio u stanu. Kada sam se vratio, čujem kako ulazi poštar u zgradu jer živim u prizemlju. Odlučim da pogledam da li mi je nešto stiglo, jer sam kasnije imao nekih obaveza. Otvaram sanduče, a unutra koverta i na njoj piše opomena pred izvršitelja. Na sekundu mi je zastala knedla u grlu! Ulazim u stan, cepam je, a tamo, račun za infostan 49.332 dinara. Pored toga, nađem  i opomenu, koja je stigla par dana ranije. Na njoj je pisalo da ako uplatim u roku od sedam dana iznos koji dugujem, otpisuje mi se kamata, ali i da će mi, ukoliko ne uplatim, doći izvršitelji i da je slučaj preuzeo advokat.

Trk do banke po izvode svih transakcija

- Budući da sve plaćam onlajn, tako sam i račune i stanarinu. Otišao sam do banke da uzmem izvode i da dokažem da je sve u redu i da sam sve platio - priseća se on cele agonije.

U međuvremenu je zvao i vlasnicu stana i rekao joj šta je problem, a ona mu je odgovorila da vidi šta se dešava i da će rešiti sve - što mu je olakšalo celu situaciju.

Printscreen/YouTube
 

- Bila je uverena da nisam propustio neki mesec, jer sam joj slao sve uplatinice. Nakon što sam dobio od banke sve izvode, otišao sam u Infostan gde sam pokušao da objasnim da je sve u redu. Kada sam pokazao sve račune, shvatili smo da sam za maj mesec uplatio na pogrešan žiro račun, i da je problem tu, i da je na tu cifru išla kamata. Uputili su me kod advokata koji je preuzeo taj slučaj, i rekli da sa njim rešim sve - priča naš sagovornik.

Momak nije ni slutio kakav će odgovor dobiti.

- Pozvao sam čoveka, objasnio mu kakva je situacija, da često nisam u stanu zbog posla, da sam redovno i uredno sve uplatio i da sam samo jedan broj promašio. Čovek mi je rekao da uplatim glavni deo duga i da ne brinem. Glavni deo duga je bio oko 7.000 dinara, ja sam uplatio ukupno 13.000 da budem u plusu, i narednog meseca da ne brinem. Uplatio sam novac i nakon dva dana pozvao Infostan. Tada su mi rekli da je sve u redu i da nema nikakvog duga. Bio sam oduševljen jer su ispali fer, za advokate i izvršitelje sam čuo samo loše stvari, ali mislim da nije sve tako crno, barem sam ja imao sjajno iskustvo - priča ovaj momak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike