Nevreme juri ka ovim delovima Srbije: RHMZ izdao hitno upozorenje

28.08.2022

16:38

0

Autor: 24sedam

Republički hidrometorološki zavod je izadao hitno upozorenje da će Zlatiborski okrug i jedan deo Vojvodine biti na udaru nevremena

Nevreme juri ka ovim delovima Srbije: RHMZ izdao hitno upozorenje
highway-4961094_1280 - Copyright Foto: Pixabay

Republički hidrometorološki zavod je izadao hitno upozorenje da će Zlatiborski okrug i jedan deo Vojvodine biti na udaru nevremena koje tutnji ka ovim delovima Srbije.

- U narednih sat vremena u Zlatiborskom okrugu intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, lokalno je moguća i pojava sugradice i grada. Takođe, na području srednjeg Banata lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom - piše na sajtu RHMZ.

Foto:Printskrin/RHMZ
 

Kiša se očekuje i u ostalim delovima zemlje

Pljuskovi praćeni grmljavinom će posle podne zahvatiti južne i zapadne, uveče i tokom noći proširiće se i na ostale predele.

Suvo vreme zadržaće se samo u istočnoj Srbiji.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), jutarnja temperatura iznosiće od 13 do 21, najviša dnevna od 30 do 34 stepena.

Vetar slab, promenljiv, uveče u skretanju na slab do umeren severozapadni.

Vreme narednih dana



U Beogradu u ponedeljak promenljivo oblačno, sparno i veoma nestabilno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske nepogode i oluje sa gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura 19 , maksimalna dnevna 27 stepena.

U Srbiji narednih dana promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje i nepogode. Na severu će biti uglavnom suvo. Maksimalna temperatura u utorak i u sredu od 27 do 31 stepena, a u četvrtak i u petak u manjem padu. Za vikend pretežno sunčano i toplije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike