"Kobre" više nisu Bataljon vojne policije, vraćen im je status odreda

21.10.2020

14:51 >> 05:46

0

Autor: autor26

To je čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja, istakao je ministar odbrane

"Kobre" više nisu Bataljon vojne policije, vraćen im je status odreda
Copyright Promo / Ministarstvo odbrane

Nakon obilaska pripadnika jedinice “Kobre” u kasarni “Vase Čarapić” u Beogradu, ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da ta jedinica više nije Bataljon vojne policije, već odred koji je neposredno potčinjen načelniku Generalštaba.

Prema njegovim rečima, vraćanje „Kobrama“ status odreda je čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja.

Promo / Ministarstvo odbrane

– Zahvaljujući toj odluci i tom naređenju, „Kobre“ će moći bolje i efikasnije da rade svoj posao. Njihov posao je težak, odgovoran, a nama, kao vojnim rukovodiocima, je u zadatku da im posao učinimo bar malo lakšim i egzistenciju izvesnijom. „Kobre“ su naša elitna jedinica, koja vodi brigu o nekim od najznačajnijih funkcionera države Srbije. Mnogo smo uložili u njihovu opremu i obuku, a oni to vraćaju na najbolji mogući način – izjavio je ministar odbrane.

On je istakao da su „Kobre“ jedinica za ponos, od koje mogu da uče i mnogo veće i bogatije armije.

Inače, organizacijskim promenama je povećana brzina reagovanja, pojednostavljen je lanac komandovanja i upotreba jedinice, povećan je broj radnih mesta i mogućnost bržeg karijernog napredovanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike