Pojavili se šokantni oglasi: "Uspešni biznismeni" traže devojke za pomoć na poslu, a nude skupe poklone, putovanja, izlaske i emotivnu vezu!

15.07.2022

18:45

0

Autor: R.M.

Na internetu su se pojavili oglasi u kojima "uspešni biznismeni" traže pomoć u poslu od devojaka, ali i nešto više

Pojavili se šokantni oglasi: "Uspešni biznismeni" traže devojke za pomoć na poslu, a nude skupe poklone, putovanja, izlaske i emotivnu vezu!
profimedia-0317118858 - Copyright Profimedia

Na jednom portalu za oglašavanje pojavili su se neobični oglasi, koji su za kratko vreme postali hit na društvenim mrežama.

Naime, dvojica mladića koji su se predstavili kao uspešni biznismeni objavili su da traže mlade devojke za povremenu pomoć u poslu, ali i za druženje koje se nikako ne može nazvati poslovnim. 

Tako se jedan od njih predstavio kao mlad i uspešan biznismen iz Beograda koji se bavi izgradnjom poslovnih objekata. Napisao je i da je "odličnog izgleda, sportista" i zatražio "mladu fensi devojku" koja "zaista dobro izgleda, a pritom voli lux poklone, keš, šoping, izlaske, vožnju motorom, dobrim kolima"... 

- Moguće zajedničko letovanje, zimovanje, na  poslovna putovanja na koja idem takođe možemo zajedno - napisao je on u oglasu, i dodao da će dogovor biti "lak i brz".

Printscreen
 

S druge strane, mladić koji se predstavio kao biznismen iz Švajcarske zatražio je mladu, atraktivnu devojku za povremenu pomoć u poslu i druženje kada je u Srbiji. Ovaj mladić je ponudio "izuzetnu zaradu".

- Poslovan, galantan, odličnog izgleda, živim u Švajcarskoj, vrlo često sam u Beogradu zbog otvaranja kompanije i pokretanja biznisa u Srbiji. Potrebna mlada, atraktivna devojka koja zna šta želi, sve ostalo se brzo i lako dogovaramo. Nije isključena mogućnost ozbiljne emotivne veze - napisao je ovaj mladić.

Obojica su ostavila brojeve svojih mobilnih telefona, kao i mejl adrese. 

Printscreen
 

Psihološkinja Snežana Repac kaže za 24sedam da se gotovo sigurno radi o nekoj prevari, jer muškarac koji dobro izgleda i uspešan je, kako se opisuje u oglasima, ne mora da traži devojku preko oglasa.

- To je neka "navlaka" i moguće vrbovanje za prostituciju, kako bi se došlo do devojaka koje su naivne. Vrlo moguće da se radi o podvođenju devojaka. Ako je to u pitanju, zamislite koliko je taj neko drzak i bez morala kada tako stavi oglas - kaže ona.

Ipak, Repčeva ne isključuje mogućnost da je reč o neslanoj šali.

- Neko ko je bogat i dobro izgleda nema potrebu da se oglašava da bi privukao pažnju, već ima drugih načina da ostavi utisak na devojke. Možda se radi o nekoj šali. Ovakav oglas bi mogao da bude test za osobe koje imaju osobinu naivnosti ili su spremne da nude sebe za neki novac. Može biti detektor za takvu populaciju. Ako je tako, svakako je neslana šala - kaže Snežana Repac.

Psihološkinja dodaje da devojke koje imaju 18-19 godina ne mogu da razlikuju manipulaciju od autentičnih stvari, pa lako mogu postati žrtve ovakvih oglasa.

- Problem je što sigurno ima devojaka koje se javljaju na ovakve oglase, jer ga ne bi ni stavljali da je drugačije. To je jedan težak primitivizam, i samo neko ko nije dovoljno pismen može da se javi na nešto takvo. U svakom slučaju, niko ne bi trebalo da se odazove na nešto ovakvo - izjavila je Repčeva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike