Predsednik saopštio važnu vest za sve parove: Pomerena starosna granica za vantelesnu oplodnju o trošku države!

13.07.2022

20:25

0

Autor: 24sedam

Predsednik je rekao da 260 hiljada dinara iznose osnovni troškovi jednog procesa vantelesne oplodnje

Predsednik saopštio važnu vest za sve parove: Pomerena starosna granica za vantelesnu oplodnju o trošku države!
vantelesna oplodnja - Copyright Opština Kikinda

U večerašnjem obraćanju javnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je važnu vest za parove koji ne mogu da imaju potomstvo.

On je najavio da će starosna granica za žene koje idu na vantelesnu oplodnju o trošku države da se pomeri na 45 godina!

Predsednik je rekao da 260 hiljada dinara iznose osnovni troškovi jednog procesa vantelesne oplodnje.

Predsednik je prokomentarisao osudu pojedinih lekara zbog medalje koja mu je uručena od Društva lekara Vojvodine. „Hipokratovu medalju“ predsednik je primio za zasluge u unapređenju zdravstva, kao i za poseban lični angažman na poboljšanju uslova rada u zdravstvenim ustanovama širom zemlje.

- Od objekata smo uradili više nego što je to urađeno za prethodnih 60 godina. Osam puta smo zaustavili odlazak zdravstvenih radnika! Uradili smo više od objekata nego što je to urađeno proteklih godina, KC u Beogradu, KC u Novom Sadu, KC Kragujevac uskoro kreću radovi, završili KC u Nišu, da ga nije bilo, bio bi buklvano pomor ljudi u Nišu, završili radove na KBC Zemun, Tiršova 1 i 2, Urgentni centar, Dedinje 2 uradili to je najbolja kardiovaskularna klinika u ovom delu Evrope, Infektivna klinika urađena. Urađeni ZC Vranje, Opšta bolnica Vrbas, Gornji Milanovac, Loznica, Pirot, Prokuplje faza 1, Smederevska Palanka, Surdulica, uradili tri nove bolnice Batajnica, Novi Sad, Kruševac. Opšta bolnica Kikinda. Nabavljena su sanitetska vozila. U pravu ste, uništio sam zdravstvo, a šta ste vi uradli? Zamenili linoleum u jednom delu Kliničkog centra i mi smo uništili zdravstvo! Neću da pričam o vakcinama i opremi - rekao je Vučić, podsećajući na uspešno prevaziđenu kovid krizu.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike