Branko Stamatović novi direktor: Oglasila se Agencija za bezbednost saobraćaja!

12.07.2022

09:18

0

Do sada je na mestu vd. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja bio Duško Pešić

Branko Stamatović novi direktor: Oglasila se Agencija za bezbednost saobraćaja!
Branko Stamatović - Copyright Printscreen/YouTube/ZdravljeTV - Zvanični kanal

Za novog vršioca dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja postavljen je Branko Stamatović, saopšteno je danas iz agencije.

Stamatović je diplomirani inženjer saobraćaja.

Do sada je na mestu vd. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja bio Duško Pešić.

Branko Stamatović je rođen 21.09.1983. godine u Ivanjici gde stiče osnovno obrazovanje, dok srednje obrazovanje završava u Tehničkoj školi u Čačku.

Diplomirao na saobraćajnom fakultetu u Beogradu, smer drumski i gradski saobraćaj i transport. Tokom studiranja bio je predsednik saveza studenata, član saveta fakulteta, kao i član nastavno-naučnog veća iz reda studenata.

U periodu od 2011. do 2015. godine obavljao je poslove administratora voznog parka u kompaniji ''City Express'' d.o.o. u Beogradu. Zatim je obavljao poslove menadžera voznog parka i održavanja u kompaniji Alka Trgovina d.o.o. takođe iz Beograda.

Od 2015. godine zaposlen je u Agenciji za bezbednost saobraćaja Republike Srbije na mestu načelnika odeljenja za lokalne samouprave. U dosadašnjem radu učestvovao je u realizaciji velikog broja projekata koje podrazumevaju unapređenje bezbednosti saobraćaja, organizaciju i realizaciju preventivno-promotivnih aktivnosti, izradu stručne literature i procedura rada. Aktivno sarađivao sa lokalnim samoupravama na teritoriji Republike Srbije i radio na unapređenju sistema bezbednosti saobraćaja. Učestvovao na velikom broju stručnih konferencija gde je i autor na radovima. Vodio je stručne radionice lokalnih Saveta, učesnik okruglih stolova i panel diskusija na teme bezbednog učestvovanja u saobraćaju.

Od 2021. godine postaje pomoćnik direktora u Agenciji za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, sa zadatkom rukovođenja rada sektora za vozila.

Takođe, aktivan je član udruženja ljubitelja skijanja.

Oženjen i otac dvoje dece.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike