Potpuni kolaps na Preševu: Automobili i autobusi čekaju po dva sata za prelazak granice (FOTO)

30.06.2022

16:55

0

Autor: 24sedam

Auto-moto avez Srbije upozorava vozače da je uz letnje uslove vožnje i dobru porhodnost puteva sada ipak neophodna pažljivija vožnja zbog pojačanog saobraćaja na putevima van gradova

Potpuni kolaps na Preševu: Automobili i autobusi čekaju po dva sata za prelazak granice (FOTO)
290190197_5345523702171039_3382203464201205657_n - Copyright Foto: Fejsbuk/Svetlana Antić

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova, na graničnom prelazu Preševo, na izlazu i ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila i autobuse je po dva sata, preneo je Auto-moto savez Srbije.

Na graničnom prelazu Šid, teretna vozila na izlaz čekaju šest sati, a na Horgošu i Batrovcima po pet sati.

Na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu teretnjaci čekaju četiri sata, a na Preševu, na izlazu i ulazu, po dva sata.

-  Preševo sada. Totalni haos zvani integrisana granica - napisao je Goran Blagojević na Tviteru.

 


 

Upozorenje za vozače i radovi na putu

Auto-moto avez Srbije upozorava vozače da je uz letnje uslove vožnje i dobru porhodnost puteva sada ipak neophodna pažljivija vožnja zbog pojačanog saobraćaja na putevima van gradova.

AMSS upozorava i na izmene u režimu saobraćaja na pojedinim deonicama, pa tako navodi da će 28. jula da se odvijaju radovi na rehabilitaciji kolovoza u Ulici Račkog u naselju Petrovaradin zbog čega će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće regulisan semaforskom signalizacijom.

Do 15. jula biće izmenjen režim saobraćaja na deonici Kruševac (Jasika) - Makrešane zbog radova i obezbeđenja gradilišta, a u okviru radova na izgradnji auto-puta E-761.

U zoni radova, saobraćaj će biti preusmeren na devijaciju sa desne strane u smeru ka Kraljevu, uz ogradičenje brzine na 40 km/h. Alternativni putni pravac je Pojate-Makrešane - Dedina-Kruševac.

Do 1. avgusta na snazi je obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju deonice Gložan - Begeč. Alternativni putn je Bačka Palanka - Gložan - Bački Petrovac- Planta - Futog.

Do 1. novembra zbog radova na održavanju leve kolovozne trake izmenjen je režim saobraćaja na deonici petja Ub - petlja Lajkovac. U zoni radova za saobraćaj se zatvara izlaz na petlji Ub u smeru ka petlji Surčin Jug, a saobraćaj se odvija dvosmerno u desnoj kolovoznoj traci.

Od 21. juna izvode se radovi na redovnom održavanju tunela Predejane i Manajle na deonici Leskovac - Vranje. Radovi će se prvo izvoditi u desnoj cevi tunela Predejane u smeru ka Vranju, da bi se potom nastavili u desnoj cevi tunela Manajle.

Po završetku pranja desnih tunelskih cevi, prelazi se na kontra smer odnosno u levu cev tunela Manajle i Predejane. Produžavaju se do 15. jula radovi na rekonstrukciji kolovoza na deonici petlja Pojate - petlja Paraćin. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka u smeru Niš - Beograd, dok se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom u smeru Beograd - Niš.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike