U Kruševcu svečanost obeležavanja 633. godišnjice boja na Kosovu

28.06.2022

05:20

0

U Crkvi Lazarici biće održana Sveta arhijerejska liturgija, a u 10 sati litija i pomen

U Kruševcu svečanost obeležavanja 633. godišnjice boja na Kosovu
profimedia-0516027391 - Copyright Profimedia

U Kruševcu će danas, na Vidovdan, biti održana centralna komemorativna svečanost obeležavanja 633. godišnjice boja na Kosovu.

U okviru svečanosti, izaslanica predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić položiće venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu.

Organizator komemorativne svečanosti obeležavanja 633. godišnjice boja na Kosovu je Odbor Vlade Republike Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije u saradnji sa Gradom Kruševcom, saopštilo je ministarstvo za rad.

U okviru obeležavanja Vidovdana, u ranim jutarnjim satima biće položeno cveće na spomen obeležja na Slobodištu, Fontani i Bagdali, prenosi Radio-televizija Kruševac.

U Crkvi Lazarici biće održana Sveta arhijerejska liturgija, a u 10 sati litija i pomen.

Uslediće polaganje venaca i cveća na Spomenik kosovskim junacima, dok će na platou ispred Doma sindikata biti otkriven spomenik Stanislavu Biničkom.

Svecana sednica Skupštine grada Kruševca, od 18:30 sati, biće održana u holu gradskog zdanja.

Na Trgu kosovskih junaka, u 20 časova, koncert će prirediti orkestar Ministarstva odbrane Srbije "Stanislav Binicki", a od 21 sat biće izvedena prva srpska opera "Na uranku" kompozitora Stanislava Biničkog.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike