"24sedam" saznaje: Srbi od 1. novembra ponovo mogu u Grčku, ali postoji spisak uslova!

29.10.2020

16:22 >> 18:18

0

Dozovola važi isključivo za vlasnike nekretnina, a mesečno će njih 400 moći da pređe granicu te zemlje

"24sedam" saznaje: Srbi od 1. novembra ponovo mogu u Grčku, ali postoji spisak uslova!
Copyright Pixabay

Građani Srbije ponovo mogu da ulaze u Grčku, ali pod veoma strogim uslovima koje je obelodanila Ambasada Grčke u Beogradu. Odnose se na vlasnika nekretnina u Grčkoj, a u cilju izmirenja pristiglih obaveza za kuće, stanove i druge objekte. Dozvoljavaće se ulazak do 400 osoba svakog meseca, počev od 1. novembra 2020. godine, saznaje “24sedam”.

Osobama sa stalnim boravkom Republici Srbiji, ukoliko podnesu zahtev elektronskim putem, na mejl-a Konzularnog odeljenja Ambasade Grčke u Beogradu ([email protected]), biće odobren zahtev za izdavanje specijalne dozvole za ulazak, ali uz sledeću dokumentaciju, koja podrazumeva dokaz o stalnom nastanjenju u Republici Srbiji, odnosno da su državljani Srbije, a za to podnose fotokopiju pasoša, fotokopija formulara E9 i to zasebno za svakog vlasnika, kao i  putno osiguranje, koje pokriva COVID – 19.

Napominjemo da je ulazak u Grčku dozvoljen isključivo vlasniku nekretnine, a ne i članovima njegove porodice. Ulazak u Grčku odobren je ukoliko osoba putuje isključivo avionom i to preko Međunarodnog aerodroma u Atini ”Elefterios Venizelos”, ili drumskim saobraćajem preko, graničnog prelaza ”Promahonas”. To nije sve, jer su vlasnici nekretnina, takođe, dužni da pri ulasku u Grčku na graničnom prelazu pokažu potvrdu, koju izdaje Konzularno odeljenje Ambasade Grčke u Beogradu, zajedno sa fotokopijom formulara E9, validno popunjen PLF formular i QR kod (travel.gov.gr) i potvrdu na engleskom jeziku da su negativni na virus COVID-19 (PCR test), koji je urađen najduže 72 sata, pre ulaska u Grčku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike