Ljudi, hajde sad da pokažemo humanost! Da zajedno pomognemo Filipu i Andrei koji su ostali bez roditelja

13.05.2022

15:35

0

Život se surovo poigrao sa dvoje tinejdžera, na nama je da im olakšamo koliko možemo

Ljudi, hajde sad da pokažemo humanost! Da zajedno pomognemo Filipu i Andrei koji su ostali bez roditelja
IMG-20220513-WA0000 - Copyright privatna arhiva

Imali su nepunih sedam i devet godina kada im je život odneo najvažniju osobu. Najteža bolest zauvek im je odnela majku, a otac je gurao iz petnih žila da ih "izvede na pravi put".

Bilo je to 2013. godine. Pre nekoliko dana ostali su i bez oca. Filip sada ima nepunih 16, a Andrea će, kao da joj život nije naneo dovoljno udaraca u njenom mladom životu, za nekoliko dana napuniti 18.

Od planirane proslave punoletstva neće biti ništa. Andrea je, baš kao i Filip, polomljena na najsitnije deliće svog bića.

Oboje su normalna i kulturna deca, Andrea je treće godina medicinske škole i planira da nastavi školovanje, a Filip je tek zakoračio među srednjoškolce u Turističkoj školi.

Upravo su se u ovoj ustanovi odlučili na predivan potez i organizovali humanitarni turnir u fudbalu, koji će od 21. do 23. maja biti održan na terenima škole.

privatna arhiva
 

Igraće četiri igrača plus golman i izmene, a iznos koji treba uplatiti je 5.000 dinara po ekipi.

Biće to onaj turnir na kom je samo važno učestvovati jer samim tim postajete pobednik u ljudskosti. Nebitno je da li se bavite fudbalom ili ne, da li ga volite ili ne, bitno je prijaviti tim i pomoći Filipu i Andrei.

Hajde, ljudi! Možemo mi to! Ovim mladim ljudima zaista je neophodna pomoć. Da, kad već moraju da pate zbog gubitka roditelja, ne moraju da razmišljaju o egzistenciji u ovim prvim, najtežim danima po njih.

Život se surovo poigrao sa dvoje tinejdžera, na nama je da pomognemo koliko možemo. Za Filipa i Andreu!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike