KBC Zvezdara: Za jedan dan primljen 81 kovid pacijent

02.11.2020

08:39

0

Autor: M.V.

Jedan broj pacijenata je otpušten kući, dok su ostali razmešteni u Klinički centar Srbije i kliničko - bolničke centre Dragiša Mišović i Zemun

KBC Zvezdara: Za jedan dan primljen 81 kovid pacijent
Copyright Foto: Profimedia (Ilustracija)

Kliničko-bolnički centar Zvezdara od juče je ponovo u kovid sistemu, a za 24 sata već su zbrinuli 81 kovid pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Dr Petar Svorcan, direktor te zdravstvene ustanove kaže da je među njima deset bolesnika sa teškom kliničkom slikom, a da su dva pacijenta stavljena na raspirator.

-Mi smo spremni, imamo iskustva sa kovid pacijentima, jer ovo je treći put da smo kovid bolnica – rekao je Svorcan za TV Pink i dodao da su iz te zdravstvene ustanove za 48 sati raseljeni svi pacijenti koji boluju od nekih drugih bolesti.

Jedan broj pacijenata je otpušten kući, dok su ostali razmešteni u Klinički centar Srbije i kliničko – bolničke centre Dragiša Mišović i Zemun.

Dr Svorcan je apelovao na građane da se čuvaju, da poštuju mere – nose maske, održavaju rastojanje, jer, kako je istakao “čuvajući sebe, čuvaju i druge”.

-S obzirom na to da nema vakcine i nema leka protiv kovida, preventiva je jedino što možemo da primenjujemo – zaključio je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike