Praznici su tu, a radno vreme prilagođeno: Obavite sve što treba da ne biste "poljubili" vrata pojedinih ustanova!

22.04.2022

08:07

0

Praznici su vreme za odmor, ali mnogi radnici i tada rade

Praznici su tu, a radno vreme prilagođeno: Obavite sve što treba da ne biste "poljubili" vrata pojedinih ustanova!
Copyright RINA

Praznike volimo zbog porodičnih okupljanja, ali i neradnih dana. A kako bi jedan slobodan dan uskladili sa tuđim radnim vremenom ili slobodnim danom dobro dođe poznavanje istog. Tako možete planirati da odete u kupovinu ili u pošti primite/pošaljete pošiljku, a najzad i skoknete do pijace da pazarite namirnice za svečani ručak.

Pijace 
24sedam/Katarina Mihajlović
 

Sve pijace koje rade u sastavu "Gradskih pijaca" za vaskršnje i prvomajske praznike će raditi uobičajeno, od šest do 19 časova, saopštilo je ovo preduzeće.

Zelene pijace neće raditi na Vaskrs, u nedelju 24. aprila, osim pijaca Zemun, Banovo brdo, Bele vode i Dušanovac, koje će raditi od šest do 13 časova.

Pijaca Otvoreni tržni centar (OTC) Novi Beograd, sutra kao i 1. i 3. maja će raditi po uobičajenom radnom vremenu od osam do 16 časova, dok će na Vaskrs i u ponedeljak, 2. maja, pijaca biti zatvorena.

Banke/pošte

Šalteri u bankama i velikom broju pošta će već od danas 22. aprila biti zatvoreni, a tek u utorak 26. aprila ponovo otvoreni.

Međutim radiće dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, njih ukupno 72.

24sedam/M. Sh
 

Svih dana praznika, Glavna pošta u Takovskoj 2. u Beogradu, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, rade non-stop, saopšteno je iz Pošte Srbije.

U petak 22. aprila i ponedeljak 25. aprila, radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, pošte u Univereksport objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru.

Te pošte biće otvorene i u subotu 23. aprila, a tog dana dežuraće i druge pošte u većim gradovima i turističkim centrima.

Tržni centri
Milan Maricic/ATAImages
 

Ko ne voli da se počasti novom majicom, čašom ili nečim trećim iz mnogobrojnih modernih tržnih centara? Ako je odgovor potvrdan onda će vas sigurno zanimati da li i tokom vaših slobodnih dana neko u šoping molu radi.

Manje ili veće prodavnice će mahom na Veliki petak biti otvorene, ali sa skraćenim radnim vremenom do 18 časova. U subotu će skoro sve raditi uobičajeno, ali će zato za Uskrs sve skoro do jedne biti zatvorene. Od ponedeljka sve se, međutim, vraća u normalu iako je zvanično i 25. april neradni dan. Isto važi i za tržne centre, ali će izuzetak će biti bioskopi u tržnim centrima koji će raditi uobičajeno.

Apoteka
Profimedia
 

Zdravstevni problem može pokvariti svačiji dan, a da do toga ne bi došlo važno je znati koja apoteka radi za vreme prazničnog ručka, ako se desi da vam uprvo u tom trenutku krene glavobolja kod kuće nemate lek za istu.

Većina državnih apoteka će od petka do ponedeljka biti zatvorene, ili će na Veliki petak i u ponedeljak raditi skraćeno. Međutim, dežurne apoteke radiće 24 sata na dan, baš kao i mnoge privatne apotekarske ustanove.

Gradski prevoz

Mahom će funkcionisati po vikend redu vožnje, taksisti će od četvrtka u 22 časova, pa sve do utorka u 6.00 ujutro voziti po drugoj, skupljoj tarifi, tako da se ne iznenadite ako vam računi budu viši nego što ste navikli radnim danima.

Parking u zoniranim delovima Beograda biti besplatan od petka 22. do ponedeljka 25. aprila.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike