"Možemo istovremeno da bijemo avione i helikoptere na velikoj udaljenosti": Predsednik Srbije najavio predstavljanje novog raketnog sistema

17.04.2022

20:38

0

Autor: 24sedam

"Možemo istovremeno da bijemo avione i helikoptere na velikoj udaljenosti": Predsednik Srbije najavio predstavljanje novog raketnog sistema
Корнет_-_Контрольная_проверка_курсантов_Учебного_центра_боевого_применения_ракетных_войск_и_артиллерии_07 - Copyright Foto: Wikipedia

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras da će 30. aprila građani moći u Batajnici prvi put da vide kineski sistem FK3 uparene sa Pancirom, ali i da će Srbija uskoro promeniti strategijske akte u vezi sa odbranom zemlje, kao i da je cilj dalje snaženje vojske i da možemo sami da čuvamo svoje nebo.

Vučić je gostujući u Hit tvitu na Pinku pozvao sve građane da dođu u Batajnicu i vide šta sve Srbija ima.

- Prvi put će moći da vide naše najmoćnije PVO sisteme i to uparene FK3 Pancir, da možemo istovremeno da bijemo i avione i helikoptere i dronove na velikoj udaljenosti u vazduhu, zajedno sa lovcima u vazduhu. Biće 10 migova 29 u vazduhu - svi do zuba naoružani, sa raketama vazduh - vazduh, videćete sve naše helikopetere sa vazdu - vazduh i vazduh - zemlja raketama - rekao je Vučić.

Foto: Wikipedia
 

 

Naveo je da će moći građani da vide i naše Pasarse , Kubove, Neve i sve drugo.

- Nastavićemo da čuvamo svoju zemlju. Imamo poštovanje prema Kforu i NATO, korektne odnose sa njima i ne želimo da ih kvarimo, samo nemojte da nas pitate zašto negde nešto kupujemo. Jesmo kao vuk samotanjak i nećemo da budem deo čopora. Želimo da imamo svoju politiku i sami da čuvamo svoje nebo.

Vučić je takođe najavio da ćemo uskoro doneti nove strategijske akte po pitanu odbrane zemlje i podsetio da su već promenjene doktrine.

- Srbija je sada mnogo snažnija nego što je ikada bila - istakao je Vučić.

 

Kazao je da ne želi da priča još u kom pravcu će biti promenjeni strategijski akti, pošto ćemo, kako je rekao, pokupiti sve naše stručnjake.

- Sagledavamo sve što se dešava u Ukrajini i što se zbiva i u svetu, ali dalje ćemo da snažimo vojsku - rekao je Vučić i dodao da je veoma ljut na ono što se dešava u našoj odbrambenoj industriji, koja mora da se pojača.

Imaćemo dovoljno snažnu vojsku toliko da nikome nepadne napamet da nas napadne, poručio je Vučić.

O čemu je predsednik Srbije još pričao čitajte u našem BLOGU.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike