Ozbiljan propust koštao đake puta: "Moje dete je silno želelo da ode na ovu ekskurziju"

16.04.2022

10:59

1

Škola je saopštila da će naći najbolje rešenje

Ozbiljan propust koštao đake puta: "Moje dete je silno želelo da ode na ovu ekskurziju"
ilustracija - Copyright Pixabay

Đaci pet odeljenja silno su se radovali današnjem danu, kada je trebalo da odu na dvodnevnu eksurziju, koju su dve godine odlagali zbog pandemije koronavirusa.

I to jutro je svanulo, ali niko nije očekivao da će nakon dva sata puta Užičani, umesto na pola puta ka Kraljevu, biti nazad u svom rodnom gradu.

Naime, turistička agencija koja je organizovala ekskuzriju za ovo putovanje angažovala je jedan svoj i jedan autobus iz druge agencije. Kako to obično biva pre svakog polaska, policija je došla da utvrdi ispravnost autobusa i dokumentacije vozača.

- Na kontroli tehničke ispravnosti ustanovljeno je da su autobus i vozač turističke agencije preko koje su đaci trebalo da idu, potpuno ispravni, kao i da je "pozajmljeni" autobus tehnički ispravan, ali da vozač nema potpunu dokumentaciju, tačnije istekla mu je vozačka dozvola. Dva sata je trajalo pokušavanje da se pronađe drugi vozač kako učenici ne bi bili razočarani. Drugog vozača nisu mogli da obezbede. Jedino rešenje je bilo da se otkaže ili odloži put – navedeno je u obaveštenju koje je OŠ „Nada Matić“ prosledila roditeljima osmaka.

Profimedia
 

Trebalo je da obiđu  Kraljevo, Vrnjačku Banju, Đavolju Varoš i Niš.

- Moje dete silno je, kao i svi njegovi drugari, želelo da ode na ovu ekskurziju. Proteklu noć od sreće nije ni spavalo. Jutros, kada su u sedam sati ušli u autobus, mahnula sam mu spolja i otišla na posao očekujući da će oni uskoro da krenu. Posle sat vremena dete me je zvalo i reklo da još nisu pošli i da se nešto čeka. Nešto kasnije me je zvalo i reklo da od ekskurzije nema ništa i kao pokisl otišlo kući - ispričala je za "Blic" majka jednog osmaka.

Iz OŠ „Nada Matić“ poručili su roditeljima da će naredne sedmice biti zakazani roditeljski sastanci na temu otkazane ekskurzije.

- Hvala na strpljenju i razumevanju, bilo je ovo naporno jutro za sve, a pre svega za učenike koji su ovo silno želeli. Naći ćemo najbolje rešenje – napisano je u poruci roditeljima osmaka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike