Najnoviji korona presek: Drastičan pad novozaraženih, broj pacijenata na respiratoru isti

10.04.2022

14:35 >> 14:36

0

Pratite nove informacije o koronavirusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Drastičan pad novozaraženih, broj pacijenata na respiratoru isti
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 699 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 7 pacijenata.

Testirano je 7.027 osoba. Na respiratoru je 28 pacijenata, a ukupno je hospitalizovano 613 osoba.

Koronavirus je juče potvrđen kod 960 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo osam pacijenata. Testirano su 8,652 osobe. Na respiratoru je bilo 28 pacijenata.

Profesor doktor Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, rekao je da je mišenja da imamo kolektivni imunitet kada govorimo o korona virusu, i da je on više od 80 odsto, ali to treba da potvrde i analize.

- Mišljenja sam da imamo kolektivni imunitet kada govorimo o korona virusu, i da je on više od 80 odsto, ali to treba da potvrde i analize. Trenutna epidemiološka situacija kada govorimo o kovidu 19 je pod kontrolom, ali, omikron je i dalje dominantan i kod nas i u svetu, pa ostaje snažna preporuka da se pridržavamo osnovnih mera zaštite, pre svega, nošenja maske u zatvorenom prostoru, a to pogotovo važi za najugroženije kategorije. Dolaze nam praznici, ljudi će više biti u kontaktu, ali posle njih ne očekujem talas, samo blagi rast brojki koje će biti pod kontrolom, kaže profesor doktor Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike