Sutra vanredna sednica Kriznog štaba: Razgovaraće se i o produženju raspusta za školarce

05.11.2020

09:21 >> 13:21

0

Sednica Kriznog štaba je najavljena za 12 sati

Sutra vanredna sednica Kriznog štaba: Razgovaraće se i o produženju raspusta za školarce
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava. U Srbiji je juče broj novozaraženih korona virusom prvi put od početka pandemije prešao 2.000 – tačno 2.412 novih slučajeva, na testiranih 12.617 osoba, a preminulo je šest pacijenata.

Zbog svega toga, za sutra, 6. novembar, zakazana je nova sednica Kriznog štaba, rekao je dr Branislav Tiodorović za TV Prva.

– Za sada nema opravdanja da primenimo policijski čas, vanredno stanje. Sutra imamo Krizni štab, biće procena epidemiološke situacije i mera – rekao je epidemiolog.

Dr Tiodorović  je izjavio da će se na sednici Kriznog štaba koja je najavljena za 12 sati verovatno govoriti i o produženju jesenjeg raspusta, tako da on počne već od ponedeljka, 9. novembra, umesto od 11.

Tiodorović ističe da bi što pre trebalo ograničiti rad ugostiteljskih objekata na 21 ili 20 časova, bez obzira na ekonomski uticaj.

Naglasio je da je u ovom trenutku najteža epidemiološka situacija u Beogradu, zatim u Novom Sadu, Kragujevcu, Valjevu, Šapcu, Loznici i Pančevu. Do povećanja broja novozaraženih dolazi i na jugu i jugoistoku zemlje.

Premijerka Ana Brnabić juče je rekla da se trenutno ne planira pooštravanje mera, kao i da bi bilo pogresno da se sada zatvore škole.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike