24sedam sa Aerodroma "Nikola Tesla": Među putnicima nema panike, svi su evakuisani (FOTO/VIDEO)

11.03.2022

16:11 >> 16:33

0

Brzo po poletanju aviona Er Srbije za Moskvu, Aerodrom "Nikola Tesla“ je obavestio policiju da im je putem mejla stigla dojava da je u avionu postavljena eksplozivna naprava

24sedam sa Aerodroma "Nikola Tesla": Među putnicima nema panike, svi su evakuisani (FOTO/VIDEO)
avion bomba - Copyright Printscreen/RTV Pink

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova bezbedno su evakuisali sve putnike i članove posade iz aviona koji je leteo na relaciji Beograd - Moskva, a koji se zbog dojave da je u letelici postavljena eksplozivna naprava vratio i prinudno sleteo na surčinski aerodrom.

Naime, brzo po poletanju aviona Er Srbije za Moskvu, Aerodrom "Nikola Tesla“ je obavestio policiju da im je putem mejla stigla dojava da je u avionu postavljena eksplozivna naprava. U skladu sa procedurama o bezbednosti vazdušnog saobraćaja naložen je povratak aviona na beogradski aerodrom.

Printscreen/RTV Pink
 

Odmah po sletanju aviona pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice evakuisali su sve putnike.

U toku je kontradiverzioni pregled aviona.

Ispred aerodroma Nikola Tresla je normalna situacija u smislu nema panike među ljudima koji izlaze sa aerodroma saobraćajna policija je ispred aerodroma koja je redovno tu prisutna i regulise saobraćaj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Informativac (@informativac)

Putnici koji su izašli sa aerodroma, a sa kojima je razgovarao reporter 24sedam, a koji nisu bili na tom letu, kazali su da su u medijima pročitali vest.

Kako nezvanično saznajemo, avion je nešto pre 15 časova sleteo na poziciju 3.000 koja je inače predviđena za ovakve vanredne situacije. Putnici su evakuisani.

Prema našim sazanjima, putnici su trenutno u tranzitu, odnosno tranzitnoj zoni i čekaju novi avion za Moskvu. U avionu je bilo 209 putnika plus članovi posade.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike