Srbiji preti pooštravanje mera zbog vrtoglavog rasta zaraženih koronavirusom?

08.11.2020

11:47 >> 15:31

0

Autor: autor26

Naredna sednica Kriznog štaba održaće se početkom sledeće nedelje

Srbiji preti pooštravanje mera zbog vrtoglavog rasta zaraženih koronavirusom?
Copyright Pixabay

Stišavanje muzike u ugostiteljskim objektima i ponovno skaraćivanje radnog vremena kafića i drugih ugostiteljskih objekata, moguće su nove mere Kriznog štaba. Ovu prvu već su uveli naši hrvatski susedi, o čemu je “24sedam” već pisao.

Kako je najavio gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, Krizni štab će tokom sledeće nedelje zasedati i nove mere bi mogle da se nađu na stolu već tokom narednih dana.

Donećemo mere u skladu sa situacijom

– Lokalni krizni štabovi mogu da donose individualne odluke, ali Beograd, s obzirom na svoju veličinu, te odluke donosi zajedno sa Republičkim kriznim štabom. Novo zasedanje Kriznog štaba je zakazano za početak sledeće nedelje i u skladu sa situacijom donosićemo određene mere. Jedna od sugestija je da se u ugostiteljskim objektima smanji glasnoća muzike, jer ona podstiče goste na glasno pričanje i na taj način pojačano širenje zaraze – rekao je Radojičić.

Druga mera, o kojoj se sve češće govori, a koja bi mogla da bude ponovo predložena, svakako je skraćivanje radnog vremena kafića i drugih ugostiteljskih objekata.

Naravno, sve će zavisiti od broja novoinficiranih koronavirusom u narednim danima, ali i od broja prijema pacijenata na bolničko lečenje. Dakako, i od broja preminulih od kovida.

Tanjug/Nikola Anđić

Ponovo oboren rekord: U Srbiji obolelo još 2.677 osoba

– Sa odlukom o eventualnom skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, ili njihovom zatvaranju, sačekaćemo dva-tri dana – rekao je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je za danas najavio više od 3.000 novozaraženih.

Podsetimo, najnovije epidemiološke mere uvedene su u petak, kada je zabranjeno okupljanje više od pet ljudi u zatvorenim prostorima, ali i na otvorenom, dok će srpski đaci biti na malom raspustu, od 11. do 15. novembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike