Na FPN-u drugi semestar će se odvijati onlajn: Pojedini studenti i profesori bili protiv, predlog nije prošao za jedan glas

01.03.2022

10:27

0

Ideja Studentskog parlamenta bila da hibridna nastava počne da se primenjuje od 21. marta kako bi fakultet i studenti imali vremena da se organizuju

Na FPN-u drugi semestar će se odvijati onlajn: Pojedini studenti i profesori bili protiv, predlog nije prošao za jedan glas
Copyright Foto:Pixabay/ StartupStockPhotos

Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu drugi semestar se odvija onlajn, jer Nastavno-naučno veće nije usvojilo predlog za hibridni model nastave.


To bi, prema rečima predsednika Studentskog parlamenta FPN Miroslava Desića, moglo negativno da se odrazi na ovogodišnji upis.

"Mislim da će uticati loše. Nisu svi studenti bili za nastavu uživo, jer je određeni broj njih pronašao posao ili žele da ostanu kod svojih kuća, da ne bi plaćali kiriju", rekao je Dešić za Tanjug.

On je rekao da je ideja Studentskog parlamenta bila da hibridna nastava počne da se primenjuje od 21. marta, odnosno mesec dana od sednice Veća, kako bi fakultet i studenti imali vremena da se organizuju.

Međutim, Dešić navodi da su pojedini profesori, kao i studenti bili protiv, te da predlog nije prošao za jedan glas. Na FPN je krajem februara trebalo da se održi i tribina o vakcinaciji, ali je ona otkazana jer u amfiteatrima nema studenata.

Dešić je izrazio očekivanja da će se, usled pada broj zaraženih studenata, u jednom momentu promeniti model nastave, ali, kaže, pitanje je da li će to biti kasno.

"Postavlja se pitanje kako će se usred semestra promeniti model nastave", rekao je Dešić, koji je dodao da je predlog za hibridni model podržao dekan Dragan Simić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike