Buknuo požar usred noći, goreo građevinski objekat u Negotinu

27.02.2022

09:48

0

U požaru, čiji će uzrok utvrditi istraga koja je u toku, prema prvim procenama, izgorelo je oko 200 kvadrata

Buknuo požar usred noći, goreo građevinski objekat u Negotinu
Ilustracija - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Pripadnici Vatrogasno spasilačke odeljenja Negotin i Hidroelektrane „Đerdap dva“ ugasili su rano jutros požar koji je noćas izbio na građevinskom objektu u Ulici Strahinjića Bana.

Pretpostavlja da je vatra najpre zahvatila garažu, a potom se proširila i na krov susednog objekta. Na lice mesta odmah su izašli negotinski i vatrogasaci đerdapske elektrane koji su požar gasili sa tri vozila nešto više od tri sata, piše Ng portal.

U požaru, čiji će uzrok utvrditi istraga koja je u toku, prema prvim procenama, izgorelo je oko 200 kvadrata.

Povećan broj požara na građevinskim objektima

Milan Kocić iz Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a, istakao je da je tokom zimskog perioda povećan broj požara na građevinskim objektima i ukazao na najčešće uzroke.

- Osnovni uzrok za tu pojavu su neispravne elektroinstalacije, neočišćeni dimnjaci, neispravni elektrouređaji, a često i nepažnja naših građana kada ostavljaju zapaljive objekte i predmete u blizini grejnih tela. U slučaju da građani primete požar, trebalo bi da pozovu vatrogasno-spasilačku jedinicu na 193 i poslušaju njihove savete - poručio je juče Kocić.

Inače, od početka godine vatrogasci-spasioci intervenisali su na ukupno 3.410 požara, od čega na 1.738 požara na građevinskim objektima. Takođe, u požarima na građevinskim objektima, spaseno je 50 osoba, dok je 30 poginulo, a 45 povređeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: ngportal

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike