Najnoviji korona presek: Pozitivno više od 37 odsto testiranih!

13.02.2022

14:24

0

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Pozitivno više od 37 odsto testiranih!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 6.036 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminuo 61 pacijent. Testirano je 16.284 osoba.

Zaraženo je više od 37 odsto testiranih.

Pomoću respiratora diše 189  pacijenata.

Juče je koronavirus potvrđen kod 8.187 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 67 pacijenata. Testirano je 22.349 osoba, a na respiratorima se nalazio 191 pacijent.

Zaraženo je bilo približno 37 odsto testiranih u jučerašnjem danu.

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović juče je objasnio da se o ukidanju mera još uvek ne može razmišljati, a i da postoji izvesna razlika između naših mera, i onih u Evropi, pa ćemo maske i dalje nositi u zatvorenom, a kovid propusnice će i dalje biti potrebne od 20 časova.

- Mi moramo zadržati naše postojeće mere do daljeg, a to su maske u zatvorenom, distanca, kovid propusnice od 20 časova. Tako će biti sve dok se broj preminulih ne smanji, kao i broj hospitalizovanih. Podsetimo, neke zemlje koje sada popuštaju mere, one su imale kao meru nošenje maske i napolju, mi to nismo imali, tako da ne znam šta bi to mi to trebalo da ukinemo? Kovid propusnice kod nas su bile najblaže u Evropi, i to od 20 časova, svi ostali su imali duže, a neki su čak imali i na 24 časa - objasnio je profesor Tiodorović za beogradske medije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike