Momčilo je kuvar koji će spremati hranu za astronaute! I to u staroj kući u Leskovcu! (VIDEO)

13.02.2022

07:30

0

Autor: Maja Kostić

"Za vreme dok Matijas Maurer obilazi svet sa ISS-om, mi ćemo kuvati obroke zajedno sa njim i sa milionima drugih ljudi"

Momčilo je kuvar koji će spremati hranu za astronaute! I to u staroj kući u Leskovcu! (VIDEO)
viber_image_2022-02-10_18-40-35-942 - Copyright 24sedam/Privatna arhiva

Leskovački kuvar Momčilo Conić ući će u istoriju sa još 40 svetskih kuvara koji će zajedno sa astronautom Matijasom Maurerom pripremati specijalitete za astronaute. Sve ovo prenosiće uživo BBC i CNN, a Conić će svetu predstaviti najbolje leskovačke gurmanluke.

- Ovo je jedinstven događaj u istoriji - za vreme dok Matijas Maurer obilazi svet sa ISS-om mi ćemo kuvati obroke zajedno sa njim i sa milionima drugih ljudi. Ja ću specijalitete za astronaute pripremati uživo iz dvorišta Šop-Đokićeve kuće u Leskovcu - rekao je Conić za 24sedam.

Prema njegovim rečima, ovaj projekat pod nazivom “BigCitiBeast SpaceClub Kitchen” realizuje NASA u saradnji sa Svetskim udruženjem kuvara, a počinje 19. marta.

Kako je istakao, ovaj događaj će kroz muziku i kulinarastvo ujediniti ceo svet i za njega je velika čast što učestvuje u jednom takvom projektu.

- Jedini kuvar koji predstavlja našu zemlju na ovako velikom projektu. Pripremaću tradicionalna srpska jela i ona koja su karakteristična za leskovački kraj - kazao je Conić.

Dodaje da će se u svim kuhinjama kuvati indonežansko jelo rendang, koje je odabrao astronaut Matijas Maurer, kao i da će Matijas miksovati i poslati DJ set na Zemlju.

Ovaj jedinstveni projekat povezaće svet kroz muziku i kulinarstvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike