"Sa bolom u srcu primio sam vest da je preminuo Velja Pavlović": Oglasio se patrijarh Porfirije povodom smrti srpskog novinara

02.02.2022

20:16

0

Patrijarh Porfirije se podsetio čovekoljublja Velje Pavlovića

"Sa bolom u srcu primio sam vest da je preminuo Velja Pavlović": Oglasio se patrijarh Porfirije povodom smrti srpskog novinara
Porfirije, Velja Pavlović - Copyright Printscreen/Instagram/porfirije_patrijarh

Velja Pavlović, poznati novinar i autor kultnih emisija "Nivo 23" i "Duhovnici", preminuo je večeras.

Povodom njegove smrti se oglasio i patrijarh srpski Porfirije, koji se podsetio čovekoljublja Velje Pavlovića.

 

- Sa bolom u srcu, ali sa čvrstom nadom na Gospoda Vaskrslog primo sam vest da je večeras usnuo kultni televizijski novinar i moj dugogodišnji prijatelj Velja Pavlović. Uistinu neobična i ni malo jednostavna životna priča ovog kulturnog pregaoca nije mu bila prepreka da poimanje kulture u našem medijskom prostoru podigne do ”nivoa 23” i da poput visokog svetionika pruži svetlost mnogima koji su u takođe teškim vremenima tražili put ka luci smisla - napisao je patrijarh Porfirije na svom Instagram profilu.

 

 

Poglavar SPC ističe da je naročit doprinos ovog retko obaveštenog poznavaoca modernih književnih, umetničkih i bogoslovskih tokova bilo stvaranje i negovanje kultne emisije ”Duhovnici”, koja je od zaborava sačuvala svetitelje našeg vremena i tako čitave riznice praslavne duhovnosti učinila pristupačnim mnogim bogočežnjivim ljudima.

- Svojom prepoznatljivom pojavom i tihim glasom, Velja je svakome od nas omogućio da radosno zauzme mesto sagovornika brojnih podvižnika i tako ne ustukne pred krstonosnim hrišćanskim putem. Zato verujem da ga upravo ti sveti ljudi prihvataju dok sada tiho ”kuca na nebeska vrata”, radujući se večnom blistanju ljubavi i smisla kojim je celim bićem živeo - zaključio je patrijarh Porfirije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike