U Beograd stigli vrhunski eksperti za vensku estetiku: Laserske operacije vena revolucionarno promenile način lečenja

31.01.2022

14:19

0

Edukatori će svojim evropskim kolegama prikazati najsavremeniju metodu u otklanjanju problema proširenih vena i ispucalih kapilara

U Beograd stigli vrhunski eksperti za vensku estetiku: Laserske operacije vena revolucionarno promenile način lečenja
viber_image_2022-01-31_15-13-47-370 - Copyright 24sedam/Medija centar Beograd

Drugi međunarodni trening (International Workshop) u Evropskom trening centru za vensku estetiku u Beogradu, čiji je osnivač svetski priznati hirurg i edukator dr Petar Dragić, okupio je danas vrhunske evropske lekare, specijaliste u toj oblasti.

- Oko 20 godina sam se obučavao i operisao u klinikama u Evropi i svetu, nastojeći da usavršim lasersko lečenje bolesti vena i kapirala, kako bi pacijenti na komforan način mogli da povrate dobar kvalitet života. Laserske operacije vena su revolucionarno promenile način lečenja - poručio je dr Dragić, na konferenciji za medije povodom početka tribine.

Glavni edukatori tokom osmočasovnog treninga su upravo dr Dragić i dr Kasuo Mijake (Kasuo Miyake), međunarodno priznati vaskularni hirurg iz Brazila i izumitelj laserske CLaCS tehnike, a treningu prisustvuje 15 poznatih vaskularnih hirurga, stručnjaka, direktora i vlasnika klinika iz Ruske Federacije, Kazahstana, Bugarske i Slovačke iz oblasti laserskog lečenja proširenih vena i kapilara.

Edukatori će svojim evropskim kolegama prikazati najsavremeniju metodu u otklanjanju zdravstvenog i estetskog problema proširenih vena i ispucalih kapilara, a program obuhvata prikaz nekoliko pacijenata sa jasnom i izraženom venskom problematikom i njihovo lečenje pomoću najsavremenije laserske metode današnjice.

Jedna trećina odraslog stanovništva u svetu pati od bolesti proširenih vena i čak 80 odsto ima proširene venske kapilare, a to su, kaže dr Dragić, ne samo estetski problemi, već mogu biti i ozbiljne zdravstvene komplikacije kod pacijenata.

Dragić je izveo prvu lasersku operaciju vena u Srbiji 2007. godine, a prvi je u svetu po broju operacija godišnje, ukupno 1.000.

Tokom protekle decenije edukovao je više stotina lekara iz zemlje i inostranstva.

Evropski trening centar za vaskularnu estetiku pri klinici "Dr Dragić" osnovan je u januaru 2020. godine, i još tada je dobio podršku Ministarstva zdravlja.

Drzavni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek rekao je da je to ministarstvo otvoreno za saradnju, jer je cilj pomoć svim pacijentima, a to se može postići, kako je rekao, samo timskim radom.

- Ovo je itekako bitan skup, jer su ovde ljudi koji su edukovali veliki broj lekara u svetu, a osnovni zadatak svih nas je da pružimo kvalitenu zaštitu svim našim pacijentima i ovaj skup pokazuje da to možemo da im obezbedimo - poručio je Ðerlek.

Prema rečima organizatora, dr Dragića, doprinos da Beograd postane evropski i svetski centar za edukaciju u lečenju proširenih vena i kapilara, dao je dr Kasuo Mijake, izumitelj laserske CLaCS tehnike, koji je na događaju rekao da Srbiju vidi kao svoju evropsku kuću.

- Pacijenti su često postiđeni svojim nogama i to utiče na njihov socijalni i privatni život. Mi im omogućavamo da imaju prelepe noge, a naš cilj je da na putu do toga imaju najbolju negu - objasnio je dr Mijake.

Na skupu su, pored njih, i istaknuti ruski lekari poput dr Olega Ivanova, dr Dmitrija Alekhina, ali i specijalista iz Slovačke, Bugarske i Kazahstana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike