Ruski rulet na čačanskim ulicama: Deca svakodnevno izleću pred kola za lajk više! Ko nam vaspitava decu?!

29.01.2022

15:36

0

Više Čačana podelilo je svoj nemili susret sa decom koja su zbog društvenih izazova rizikovali život

Ruski rulet na čačanskim ulicama: Deca svakodnevno izleću pred kola za lajk više! Ko nam vaspitava decu?!
profimedia-0365260486 - Copyright Profimedia

Nije novina da sve više dece oponaša opasne izazove koje vide na društvenim mrežama, a jedna Čačanka imala je prilike i sama da se uveri u to.

Naime, ona se 10. decembra kretala iz pravca Preljine ka Čačku, kada je primetila nešto čudno na kolovozu. Ispostavilo se da devojka leži, a njen vršnjak je snima za društvene mreže.

- Vozila sam iz pravca Preljine ka Čačku, Bulevarom Tanaska Rajića i devojka je bukvalno legla na sred uluce, dok je dečak slikao. Verujte, da sam u prvom trenutku mislila da mi se priviđa. Sreća je samo što sam išla sporo, dozvoljenom brzinom da sam na vreme zapazila situacija i izbegla ih. Na ovoj deonici puta često vozači idu mnogo brže nego što je to dozvoljeno, pa se pitam šta bi bilo da je umesto mene bio neko drugi. Nastradala bi i devojka,a njena porodica , kao i moja bila bi upropašćena za ceo život - kazala je Marija Milinković.

Da Marija nije jedini očevidac morbidnih igara koje su uzele maha u čačanskom kraju, svedoče i oni koji su imali slično iskustvo i podelili ga na društvenim mrežama.

Tako je Slavica D. na kružnom putu zatekla grupu đaka osnovaca koja su se takmičila ko će u koloni vozila pretrčati ulicu, tako da ih kamion ne pregazi.

- Scena je bila užasna jer je čovek koji je vozio kamion vozio normalnom brzinom, a bio je prestravljen, dok su se oni smejali. Pitam se šta bi bilo da je umsrtio dete, kako bi dokazao da je nedužan - navela je Slavica u komentaru, a zatim se nadovezala i Zorica D. Koja je slično iskustvo imala na semaforu kod crkve u Atenici, kada je grupa dece počela da pretrčava, ali između svakog vozila. 

- Ono što mi je ostavilo najjači utisak jeste njihovo smejanje, jer takvo ponašanje nama odraslima je veliki šamar. Pitam se gde smo pogrešili - istakla je Zorica D.

Psiholog Sanja Ranković Ilić ističe da je reč o dečijoj "zbunjenosti, te načinu da skrenu pažnju na sebe".

- Televizijski sadržaji koji su im dostupni, ali i društvene mreže utiču na njihovo vaspitavanje i njihovu svest. Mnogo im je bitniji i važniji virtuelni svet u kome žive, nego stvarnost - zaključila je Ranković Ilić.

Ipak, nesreće koje su se upravo dešavale zbog uticaja putem društvenih mreža, učesnike, kao i svedoke pogibije, teralo je na pokajanje. Ali nekako, tada je već kasno.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Alo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike