Najnoviji korona presek: Broj pozitivnih u padu, preminula 54 pacijenta!

29.01.2022

14:28

0

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Broj pozitivnih u padu, preminula 54 pacijenta!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

U poslednja 24 sata korona virus je potvrđen kod 15.425 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula 54 pacijenta. Testirano je 30.029 uzoraka. Pomoću respiratora diše 145 pacijenta.

Juče je korona virus je potvrđen kod 17.284 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula 42 pacijenta. Testirano je 34.778 uzoraka. Na respiratoru su bila 143 pacijenta.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju Slađan Stanković izjavio je danas da pacijenti zaraženi korona virusom koji su u bolnici imaju srednje teške kliničku sliku.

Naveo je da gotovo preovladava omikron soj korona virusa.

- On je pomahnitao, eksplozivno je prenošenje i u ovoj situaciji je veoma važno da maksimalno izbegavamo kontakte sa obolelima i da obuzdamo ovako brzo širenje virusa - istakao je Stanković.

Srpski epidemiolog otkriva: Evo ko bolje prolazi kada oboli od omikrona - vakcinisani ili oni koji su bili zaraženi koronom!

Čini se da ipak bolje prolaze oni koji su kompletno vakcinisani, koji su primili prvu, drugu i treću dozu – u odnosu na one koji su samo jednom preležali kovid, kaže profesor i epidemiolog Dušan Popadić. Jasno je da je korist od vakcinacije enormna, naročito u tim segmentima broja hospitalizovanih i broja preminulih, ističe Popadić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24SEDAM

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike