Sindikati traže produžetak raspusta i rast plata u prosveti

12.11.2020

16:54 >> 17:08

0

Autor: M.Vu

Oni su od Vlade Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražili hitne pregovore u vezi sa navedenim zahtevima

Sindikati traže produžetak raspusta i rast plata u prosveti
Copyright Pixabay

Tri reprezentativna sindikata obrazovanja (SRPS, UGS “Nezavisnost” i SOS) uputila su danas premijerki Ani Brnabić i resornom ministru Branku Ružiću dopis sa tri zahteva koja se odnose na povećanje cene rada u obrazovanju, a uoči usvajanja budžeta za narednu godinu.

Drugi dopis je upućen na adresu ministra Branka Ružića i Kriznog štaba, u kojem sindikati traže produženje jesenjeg raspusta za još pet radnih dana, radi zaštite zdravlja.

Sindikati su u skladu sa odredbama kolektivnih ugovora, pre usvajanja budžeta za narednu godinu, uputili zahtev da se cena rada u obrazovanju poveća za 15 odsto za budžetsku 2021. godinu, da se izjednači cena rada za sve zaposlene u delatnostima obrazovanja i da se koriguju koeficijenti za sve zaposlene u obrazovanju do uvođenja pravednih platnih grupa i razreda.

Oni su od Vlade Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražili hitne pregovore u vezi sa navedenim zahtevima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike