Korona ne posustaje: Opet više od 17.000 zaraženih, 29 pacijenata preminulo!

20.01.2022

13:51

0

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Korona ne posustaje: Opet više od 17.000 zaraženih, 29 pacijenata preminulo!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 36.830 osoba, od kojih je pozitivno njih 17.105, dok je, nažalost, 29 osoba preminulo. Na respiratoru je 117 osoba.

Juče je u Srbiji kovid potvrđen kod 17.318 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 28 pacijenata, dok je na respiratoru bilo 112 osoba. Tom prilikom testirane su 36.434 osobe.

Stručnjaci su potvrdili da je sve više zaraženih novim, omikron sojem. Ovaj soj korone se mnogo brže širi i zbog toga je u ovom epidemijskom talasu rekordan broj zaraženih osoba.

Epidemiolog Radmilo Petrović objasnio je za 24sedam da će ovaj talas trajati još dva-tri meseca i da bi bilo poželjno da se ljudi vakcinišu.

- Ovo sada je epidemijski talas koji je naglo nastao posle Nove godine i sad će da se širi. Vakcinacija može da se obavi i treba da se obavi, ali o tome je trebalo ranije da mislimo. Vakcina deluje posle nekoliko nedelja, ne deluje odmah, i ona ne može da spreči ovaj talas. Da smo to uradili u većem broju ranije verovatno ne bismo imali ovoliki broj zaraženih. Međutim, nije kasno da se i sada primi vakcina, jer će ovaj epidemijski talas sigurno trajati još dva-tri meseca. Ako neko i ne dobije koronavirus u narednih nedelju-dve i uspe da ga izbegne, svakako treba da se vakciniše jer će mu to značiti kasnije. Po svaki cenu se sada treba vakcinisati - kaže dr Petrović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike