Na granicama bez gužvi, ali na nekim putevima će biti zatvorenih traka za saobraćaj

20.01.2022

09:16

0

Na graničnim prelazima nema zadržavanja putničkih vozila, kažu u AMSS

Na granicama bez gužvi, ali na nekim putevima će biti zatvorenih traka za saobraćaj
viber_image_2021-11-16_14-26-54-105 - Copyright 24sedam/Radovan Marković

Na Horgošu, Batrovcima i Šidu, zadržavanja na teretnim terminalima je oko 120 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da se radovi na zameni zaštitne ograde na državnom putu I A reda broj 2, deonica Lajkovac-Ub, izvode do 15 časova, pa će za saobraćaj biti zatvorena preticajna traka.

Kako se navodi, radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Na auto-putu E-763, na potezu Preljina-Takovo, u smeru ka Beogradu, otvoreno je uključenje nakon radova na uklanjanju privremene naplatne stanice u Preljini, a saobraćaj se u smeru Beograd-Čačak odvija nesmetano.

Kako je precizirano, radovi na rehabilitaciji kolovoza izvode se i na deonici Zaječar (Vrška čuka) - Knjaževac (Kalna) do 19. maja, pa se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila, pomoću semafora na šest deonica.

Na deonici Sukovo-Trnski Odorovci, između prvog i drugog tunela ka Sukovu, oštećena je leva traka u kanjonu reke Jerme, pa se saobraćaj za automobile odvija desnom trakom, a na snazi je zabrana za teška teretna vozila.

Navodi se da je alternativni putni pravac preko lokalnog puta: Poganovo - Banjski Dol - Planinica - Željuša.

U toku su i radovi na rekonstrukciji i proširenju ulice Bulevar Nikole Pašića, koji će trajati do 15. marta, zbog čega je sužen kolovoz u smeru ka auto-putu, ka Nišu.

Na deonici Kovačica-Šajkaš, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila ukupne nosivosti preko 12 tona. U saopštenju se navodi da nema zadržavanja vozila na naplatnim stanicama na autoputevima širom Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike