Na Institutu za reumatologiju 86 kovid pacijenata, najmlađi ima 24 godine

15.11.2020

08:46 >> 09:11

0

Autor: M.V.

Klinička slika pacijenata je za nijansu teža nego prošli put

Na Institutu za reumatologiju 86 kovid pacijenata, najmlađi ima 24 godine
Copyright Foto: Profimedia (Ilustracija)

U poslednja 24 časa 90 bolesnika prošlo je kroz Institut za reumatologiju, a 80 je bilo primljeno za prvih šest sati rada, rekao je Goran Radunović, vršilac dužnosti direktora te ustanove, koja je od petka ponovo u crvenoj zoni.

Prema njegovim rečima, iza toga su povećali kapacitete za još šest postelja, tako da sada imaju 86 bolesnika koji leže u Institutu.

U međuvremenu su dva pacijenta otpustili i dva premestili u druge ustanove, a na njihova mesta primili nove pacijente, rekao je Radunović za RTS.

On je istakao da je klinička slika pacijenata teža za nijansu nego prošli put, najmlađi pacijent ima 24 a najstariji 94 godine i stabilno su.

Prema njegovim rečima, jedan deo reumatoloških pacijenata koji treba da budu zbrinuti su u toj ustanovi, a ostali treba da potraže pomoć na VMA na odeljenju reumatologiju i u sekunadarnoj zdravstvenoj zaštiti širom Srbije.

– U slučaju hitnih stanja moći ćemo da zbrinemo nekoliko pacijenata u Institutu za reumatologiju – rekao je Radunović.

Ukazujući na stanje kada je bilo teže, Radunović kaže da sada postoji veći priliv pacijenata, ali da su sada bili spremniji, brže su se transformisali i imaju novih pet doktora koji su u međuvremenu zaposleni i koji pomažu.

– Ukoliko nam dođe pomoć sa strane, bićemo u mogućnosti da proširimo kapacitete za 10 do 20 odsto – naveo je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike