Ispred kovid ambulanti ponovo ogromni redovi: Da li je ovo najava novog korona pika?

03.01.2022

14:52

0

Veliki red formiran je i ispred kovid amblante u Šumicama, a prema proceni, oko 65 pacijenata čeka na pregled

Ispred kovid ambulanti ponovo ogromni redovi: Da li je ovo najava novog korona pika?
Punkt za vakcinaciju trzni centar (2) - Copyright Beoinfo

Ogromne gužve zabeležene su ovog jutra ispred ambulante u Železniku, ali i u Šumicama, ogranku Doma zdravlja Voždovac, koje su podsetile na period kada je korona virus divljao u Srbiji.

Kako se navodi na društvenim mrežama, gde su objavljene i fotografije dugačkih redova, i spred kovid ambulante u Želeniku još od 8 časova formirani su redovi, a kako navodi osoba koja je ovo i postovala, do pred Novu godinu ovde je bilo svega po dvoje ljudi.

Veliki red formiran je i ispred kovid amblante u Šumicama, a prema proceni, oko 65 pacijenata čeka na pregled.

Inače, kako jedna pacijentkinja kaže za Telegraf.rs, građani se u ovoj ambulanti samo pregledaju, a tek onda idu u Dom zdravlja Voždovac gde se testiraju na kovid 19 i gde im se vadi krv.

- Potom, kad stignu rezultati, opet moramo da se vraćamo u Šumice - priča ona.

Podsetimo, epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je da epidemiološka situacija u našoj zemlji više nije stabilna, već preteća.

ATA Images/Antonio Ahel
 

- Već poslednja četiri dana u Beogradu se broj zaraženih povećava u odnosu za prethodnu nedelju, a isto važi i za ovaj vikend za celu Srbiju. Prema tome imamo jasno uočavanje da praktično počinje peti talas kod nas ili drugi pik četvrtog talasa - istakao je dr Kon.

Na pitanje da li su nam potrebne nove mere, epidemiolog je naveo da nam je svakako potrebna snažna kontrola.

- U ovako pretećoj situaciji mi istovremeno imamo doček Nove godine, najavljivan na sva zvona i pozivanje na masovne proslave, kao i priču o rasprodatim kartama i ulaznicama. Ono najosnovnije što može u ovom trenutku da se zamisli jeste da to bude vrlo kontrolisano. To se odnosi na događaj u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom regulisano - rekao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike