U Novom Sadu postavljaju kamen temeljac za kovid bolnicu, za blizu 600 kreveta

28.04.2021

09:06

0

Autor: A.S.

Izvor: Tanjug

Kovid bolnica u Novom Sadu biće završena do 1. septembra

TANJUG/ JAROSLAV PAP

Danas će u Novom Sadu biti postavljen kamen temeljac za kovid bolnicu, a gradonačelnik grada, Miloš Vučević očekuje da će do 1. septembra biti završena.

Tom prilikom, Vučević je rekao da će bolnica u Novom Sadu imati blizu 600 kreveta, od čega 400 u poluintenzivnoj, a 200 u intenzivnoj nezi.

-Fantastičan dan za Novi Sad i Vojvodinu. Posle Batajnice i Kruševca, i Novi Sad dobija bolnicu koja će u prvoj fazi biti kovid bolnica, a kasnije ustanova koja će biti na raspolaganju svima kojima je potrebno bolničko lečenje – rekao je Vučević za TV Prva.

On je kazao da se u pandemiji virusa korona pokazalo da države koje imaju jači zdravstveni sistem pobeđuju, kako kaže, ne samo u pogledu medicine i zdravstva, nego i u ekonomiji.

Pročitajte još:

Izmenama Programa uređenja građevinskog zemljišta je odobreno da se upotrebi 250 miliona dinara iz budžeta grada za radove na komunalnom opremanju lokacije, a drugom odlukom je Republici predato više od 25.000 kvadrata gradskog zemljišta na Mišeluku na kojem će nići bolnica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti