Lazanski otkriva kako izgleda primanje ruske vakcine: Nije bolno, ali neke stvari pre toga ne smeju da se rade

06.12.2020

11:39

3

Autor: M. I.

Vakcina sama po sebi nije bolna, kaže Lazanski

Printscreen/Youtube, Novo jutro

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, rekao je da je od juče počela vakcinacija protiv virusa korona na 70 punktova u Moskvi, i dodaje da je plan da do kraja godine bude otvoreno oko 100 punktova.
– Sam proces traje oko 10 minuta. Oni koji imaju teške hronične bolesti za sada se ne vakcinišu, kao ni oni koji su bili podrvgnuti nekoj drugoj vakcini. Juče je već 15 hiljada vojnika vakcinisano, i ako je ruska vojska pristala da je primi, to znači da je ta vakcina, za sada, proverena – rekao je Lazanski.

Kako kaže, teško je reći da li će se stvoriti neki kolektivni imunitet, ali za sada se vakcinišu prioritetne grupe.

– Proizvodnja vakcine u velikim količinama nije baš jednostavan proces, ide se i na to da se ona proizvodi u saradnji sa nekim drugim zemljama – rekao je Lazanski.

Pročitajte još: Lazanski: Patrijarh Irinej bio je veliki prijatelj Rusije, njegova dela neće biti zaboravljena

Kako piše Pink, on je istakao da se pre svakog dobrovoljnog pristupanja procesu vakcinacije, obavlja se pregled i razgovor sa lekarom, koji ispita trenutno zdravstveno stanje.

Kako kaže, vakcina sama po sebi nije bolna, preporuka je da se nekoliko dana ne pije alkohol, kao i da se ta ruka ne forsira neko vreme.

Pročitajte još: Vakcine neće potpuno zaustaviti koronu: Virus moguć i posle imunizacije

Lazanski je, komentarišući šalu na njegov račun i to što je neko izjavio da nema ni struju ni grejanje u Moskvi, rekao da ambasada plaća na mesečnom nivou 5 evra za 2.300 kvadrata ambasade i 800 kvadrata rezidencije, i dodao da lično voli humor, ali da ovaj skeč nema nikakve veze sa realnošću.

– Skeč je smešan, ali je nategnut – rekao je Lazanski, i dodao da nikada ambasada u Moskvi nije bila bez struje niti bilo čega drugog.

Komentari (3)

Comments(3)

 1. Vesna M kaže:

  Pravi komentar iz prve ruke

  3
  1
 2. Gordana kaže:

  Rekla bih ..smešno..glupo..ne utemeljeno., Jer o ozbiljnim stvarima medicine kao nauke kod se luts.i lutace se …a nama se.nufi intervju Lazanskog ..koji nije ni peti ešalon kompetentnih komentatora o vrlo ozbiljnoj pandemija

  1
  6
 3. vladimir kaže:

  Bravo Lazo. Kratko,jasno i tačno. Uvek će se naći neko ko mrzi i sam sebe . To su uglavnom isprani mozgovi zapadnim “vrednostima i demokratijom” za koju smo videli kako to izgleda na izborima u SAD. I tako je uvek bilo,ali smo se ipak vratili boljim vrednostima i boljem i humanijem delu sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti