“Deca nisu mogla da stanu na noge, gubila su tečnost brzo”: Doktorka opisala kako su mališani izgledali po prijemu u bolnicu

27.04.2021

17:10

1

Autor: M.Vu

Izvor: Tanjug

Kod svih osmoro dece koja su u prethodna dva dana primljena u Opštu bolnicu Užice, potvrđeno je prisustvo rota virusa

Joerg Carstensen/dpa via AP

Kod svih osmoro dece koja su u prethodna dva dana primljena u Opštu bolnicu Užice, potvrđeno je prisustvo rota virusa, a kod dvoje i prisustvo kampilo bakterije, izjavila je načelnica dečjeg odeljenja te bolnice Dara Božović.

Od hospitalizovane dece, sedmoro njih je primljeno sa težom kliničkom slikom, praćenom povraćanjem, malaksalošću, prolivom i visokom temperaturom.

Sva deca su išla u isti privatni vrtići i uzrasta su od 13 meseci do 3 godine.

Četvoro njih hospitalizovano je u nedelju, a isto toliko juče, s tim što je jedno, sa blažom kliničkom slikom, pušteno na kućno lečenje.

– Ono što je karakteristično za decu koju smo primili iz ovog vrtića je da su brzo gubila tečnost i da su brzo postala dehidrirana, pospana i malaksala, a nekoliko njih se žalilo da ne mogu da stanu na noge – izjavila je dr Dara Božović.

Pročitajte još:

Ona je dodala da sve analize nisu još gotove i da će potpuna bakteriološka potvrda biti gotova sutra.

– Nalaz stolice, čiji je uzorak poslat na analizu je gotov i potvrđeno je da sva deca imaju rota virus, a pored njega, dvoje njih ima i prisustvo kampilo bakterije – kaže Božović.

Iz vrtića se nisu oglašavali povodom ovog slučaja. Sanitarna i veterinarska inspekcija, kao i Zavod za javno zdravlje, obišli su privatni vrtić i izvršili nadzor, a rezultati ove kontrole možda budu poznati i danas.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (1)

Comment(1)

  1. Јасмина kaže:

    И, који је вртић у питању?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti