Zahvaljujući Norvežanima u Srbiji stotinak ljudi zadržalo ili dobilo posao

26.03.2021

12:39

0

Norveška je podržala zapošljavanje 94 osobe u manje razvijenim gradovima i opštinama u Srbiji

Foto:Pixabay/ Gerd Altmann

Projekat”Norveška za vas – Srbija” podržao je zapošljavanje 38 žena i 56 muškaraca u malim i srednjim preduzećima i preduzetničkim firmama tokom prošle i ove godine.

– Pandemija kovid-19 negativno je uticala na globalno tržište rada, pa tako i u Srbiji. Zato sam posebno ponosan što je Norveška, uprkos teškim okolnostima, uspela da podrži stvaranje više od 90 novih radnih mesta u Srbiji. Norveška će ostati posvećena društveno-ekonomskom razvoju Srbije i u narednim godinama – rekao je ambasador Norveške u Beogradu Jorn Eugen Jelstad.

Korisnici ove podrške odabrani su kroz različite javne pozive koje je sproveo projekat, pa je tako potpisano 68 ugovora o dodeli bespovratne podrške za osnivanje novih i razvoj postojećih preduzeća, i sprovedeno šest projekata stručnih obuka u skladu sa lokalnim akcionim planovima zapošljavanja.

Pročitajte još:

– Unapređenje pristupa zapošljavanju jedan je od preduslova društveno-ekonomskog razvoja, naročito u manje razvijenim sredinama koje su obuhvaćene projektom. Najveći deo korisnika dolazi iz ranjivih i teže zapošljivih grupa stanovništva, kojima je ovakva podrška najpotrebnija – rekla je menadžerka projekta “Norveška za vas – Srbija” Milica Došenović.

“Norveška za vas – Srbija” je projekat u vrednosti 8,7 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti