Investitori iz Emirata zainteresovani za srpske banje: Nadamo se dobrim ugovorima

01.11.2021

18:33

0

Važno je i što je više od 150 privrednika iz 77 srpskih kompanija doputovalo u Dubai

Investitori iz Emirata zainteresovani za srpske banje: Nadamo se dobrim ugovorima
Čadež - Copyright Promo/PKS

Privrednici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji već ulažu u srpsku privredu, žele da prošire investicije u Srbiji, a posebno su zainteresovani za banjski i zdravstveni turizam, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, uoči Investicione konferencije koja se održava u Paviljonu Srbije na Svetskoj izložbi „Ekspo 2020 Dubai“.


- Ono o čemu danas govorimo su važni investicioni projekti kojih u Srbiji ima dosta. Imao sam sastanak sa delegacijom privrednika iz Emirata koji već ulažu u industriju Srbije. Žele da prošire investicije, posebno u banjski turizam i bolnice, a došli su na konferenciju da čuju gde još mogu da investiraju - naglasio je predsednik PKS-a.

Dodao je da je naročito važno što je više od 150 privrednika iz 77 srpskih kompanija doputovalo u Dubai i da će tokom treće tematske nedelje posvećene urbanom i ruralnom razvoju imati veliki broj sastanaka sa poslovnim partnerima.

- Nadam se da će se za nekih sedam do 10 dana vratiti sa dobrim ugovorima - dodao je Čadež.

PKS je saopštila da je namera Srbije da privlačenjem novih investitora bude nastavljen investicioni ciklus, sa pre svega visokotehnološkim i naprednim investicionim projektima, koji donose brži rast BDP-a i dalji razvoj naše ekonomije.

Navodi se da je veliki broj kompanija i potencijalnih investitora prisustvao investicionoj konferenciji na kojoj su prezentovani prilike za ulaganja u izgradnju komercijalnih projekata u oblasti nekretnina, industrijskih i ritejl parkova u našoj zemlji.

Konferenciju je zvanično otvorila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i generalna komesarka Republike Srbije za Ekspo, Tatjana Matić, a sektor građevinarstva prezentovao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, saopštila je Komora.

Navodi se da će predstavnici 77 građevinskih firmi i pratećih industrija do 5. novembra potencijalnim investitorima i partnerima predstaviti potencijal srpskog neimarstva i pratećih delatnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike