Beograd na trećem mestu prestižne liste 50 najboljih gradova u svetu za rad na daljinu

08.01.2021

11:28 >> 12:14

0

Portal Big seven travel dodaje da su Beograd i Srbija idealno saobraćajno povezani sa ostatkom regiona i sveta

Beograd na trećem mestu prestižne liste 50 najboljih gradova u svetu za rad na daljinu
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Portal “Big seven travel” objavio je listu od 50 gradova koji imaju najbolje uslove za rad na daljinu. Beograd je na prestižnom trećem mestu, a ispred srpske, na listi su se našli estonska prestonica Talin i Tbilisi u Gruziji.

Glavni grad Estonije našao se na vrhu liste delimično zahvaljujući novoj vizi “digitalni nomad”, koja omogućava radnicima da se tamo presele na godinu dana pod uslovom da ispunjavaju određene kriterijume.

Portal „Big seven travel“ kao prednost ističe i naglo rastuću digitalnu ekonomiju i niske troškove života u Talinu, kao i podatak da najam stana u centru košta oko 500 dolara mesečno.

pročitajte još

Drugo mesto je zauzeo glavni grad Gruzije, Tbilisi, koji je takođe uveo vizu za radnike na daljinu tokom pandemije. Pored toga, oni koji se odluče da otputuju u Gruziju na raspolaganju imaju i veliki izbor poslovnog prostora i prostora stanovanje, koji je mnogo jeftiniji nego u Zapadnoj Evropi.

Beograd se našao na trećem mestu, a kako stoji na portalu, njegove prednosti su centralna pešačka zona uokvirena kafićima, galerijama i prodavnicama i veliki izbor tehnološki dobro opremljenih prostora za rad. Drevna tvrđava i živopisne pijace prepune voća i povrća samo su neke stvari “koje će vas dočekati u šarmantnom Beogradu u Srbiji”.

pročitajte još

– Ovo bogato kulturno-istorijsko središte savršeno je za one koji rade na daljinu. Internet? Dobijate 24 MBPS bez problema. Najam radnog prostora? Sto dolara mesečno. Troškovi života su idealni – mesečno vam u proseku treba 1.425 dolara – navodi se na portalu “Big seven travel”.

Pored toga, dodaje se da su Beograd i Srbija idealno saobraćajno povezani sa ostatkom regiona i sveta.

Iza Beograda su se našli, između ostalih, i Bali u Indoneziji i Čang Mai na Tajlandu, Singapur, Ljubljana, Porto i Lisabon u Portugaliji, Berlin u Nemačkoj, Budimpeštu u Mađarskoj i Madrid u Španiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS/24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike