Ziđin: U RTB do sada uloženo 650 miliona dolara

20.01.2021

13:15 >> 13:18

0

Kompanija će u godinama koje slede investirati još više, navodi se u saopštenju preduzeća

Ziđin: U RTB do sada uloženo 650 miliona dolara
Profimedia

Otkako je Ziđin preuzeo RTB krajem 2018. godine, uloženo je približno 650 miliona dolara u otplatu svih istorijskih dugova, poboljšanje bezbednosti i zaštite životne sredine, povećanje proizvodnje, kao i u tehničku obnovu i proširenje rudnika i topionice, saopštila je danas kompanija Srbija Ziđin Koper.

Novi kolektivni ugovor

Ziđin je, kako navode, izradio predlog novog kolektivnog ugovora za radnike, u skladu sa Zakonom o radu i drugim važećim zakonima Srbije i pokrenuo prijateljske razgovore sa sindikatima. Oni ističu da će novi kolektivni ugovor u potpunosti poštovati sve važeće zakone i osigurati zakonska prava radnika. Kako je navedeno, prosečni prihod neće biti smanjen poboljšanim kolektivnim ugovorom.

Kompanija će u godinama koje slede investirati još više, navedeno je u saopštenju upućenom zaposlenima u kompaniji i građanima Bora i Majdanpeka.

Kako je navedeno, sa više od 1.000 novozaposlenih lokalnih građana, ukupan broj članova porodice Ziđin do danas je dostigao više od 5.500 zaposlenih.

Pročitajte još

– Ono što nas još više raduje jeste to što su prosečni mesečni neto prihodi zaposlenih porasli za više od 34 odsto, na preko 90.000 dinara, u poređenju sa nivoom iz 2018. godine, što je za 50 odsto više od prosečne zarade u celoj zemlji – navodi se u saopštenju.

Takođe, u Ziđinu ističu da su ponosni kada vide da njihovi zaposleni mogu da uživaju gotovo najveći prosečni neto prihod u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug