Kina uvodi 5G tehnologiju i u rudarstvo - pravi "5G rudnik"

11.02.2021

10:58

0

Cilj je poboljšanje bezbednosti i efikasnosti u rudarskoj industriji

Kina uvodi 5G tehnologiju i u rudarstvo - pravi "5G rudnik"
Copyright F. Muhammad/Pixabay

Kompanija Huavej primenila je 5G tehnologiju i u oblasti rudastva, u cilju poboljšanja bezbednosti i efikasnosti u rudarskoj industriji.

Na taj način veliki broj funkcija koje se obavljaju ručno biće digitalizovane, istakao je direktor kompanije Huavej Ren Zhengfei.

– Trenutno smo usmereni na to da primenom naše tehnologije pomognemo rudarskoj industriji u smanjenju broja zaposlenih u svakoj smeni za 10 do 20 odsto, pre svega onih koji se spuštaju u rudarske jame, kako bi njihov rad bio efikasniji i bezbedniji – naveo je on.

Napominje da većina IT kompanija nije videla rudarstvo kao polje za primenu 5G tehnologije, iako ta oblast ima veliki potencijal, saopštio je Huavej.

Pročitajte još

– Kina ima oko 5.300 rudnika uglja i 2.700 rudnika rude. Ukoliko uspemo da opslužimo više od 8.000 rudnika, mogli bismo da proširimo svoje poslovanje i na rudnike izvan Kine. Smanjenje broja zaposlenih u ovoj industriji može biti od velikog značaja za rudnike koji se nalaze u arktičkim regionima u Kanadi i Rusiji – rekao je Zhengfei.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike