Otvoren poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije

02.12.2020

13:43

0

Poziv se odnosi na predloge inovativnih i isplativih projekata, poslovnih modela i tehničkih rešenja za smanjenje emisije štetnih gasova

Otvoren poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije
Copyright Profimedia

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, i Ministarstvo zaštite životne sredine u saradnji sa Globalnim fondom za životnu sredinu otvorili su javni poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije, saopštio je UNDP.

Poziv se odnosi na predloge inovativnih i isplativih projekata, poslovnih modela i tehničkih rešenja za smanjenje emisije štetnih gasova sa efektom staklene bašte na nivou lokalnih zajednica.

Predlozi treba da se zasnivaju na principu cirkularne ekonomije koja podrazumeva spajanje ekonomije i sistema upravljanja otpadom.

Pročitajte još: Srbija snažan igrač: Vrednost poljoprivredne proizvodnje i industrije hrane veća od 5,1 milijardu evra

Javni poziv otvoren je od 1. decembra ove do 1. februara 2021. godine, a na njega mogu da se prijave lokalne samouprave, komunalna preduzeća, privredni subjekti i nevladine organizacije registrovane u Republici Srbiji.

Autori predloga koje stručni žiri odabere kao najbolje dobiće mentorsku i drugu stručnu podršku, kako bi se njihove ideje razvile u zrele projekte i uspele da dobiju finansijska sredstva neophodna za sprovođenje u praksi, naveo je UNDP.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike