Vetar u leđa: „Porše“ uložio 70 miliona evra u „Rimca“

08.03.2021

09:28 >> 14:10

0

Nemački proizvođač sportskih automobila povećao svoj udeo u firmi Mate Rimca na gotovo četvrtinu

Vetar u leđa: „Porše“ uložio 70 miliona evra u „Rimca“
Copyright Profimedia

„Porše“ je investirao 70 miliona evra u „Rimac automobile“, i sa novih 8,5 odsto udela podigao vrenost cele firme na tržištu na gotovo milijardu dolara (824 miliona evra).

Njemački proizvođač automobila u „Rimcu“ sada ima 24 odsto firme od koje je „Porše“ poručio i prvu seriju električnih komponenti, javlja Novac.hr.

„Porše“ je prvi put uložio u firmu iz Svete Nedjelje pre tri godine, kada je kupio 10 odsto udela.

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor firme „Rimac automobili“ kaže da mu je “Porše“ velika podrška unazad tri godine, u periodu u kome je povećan broj zaposlenih za gotovo hiljadu.

Kompanija proizvodi električne pogonske sklopove, baterije, sisteme za obaveštenje i zabavu i druge komponente a sarađuje s imenika kao što su „Hjundai“, „kia“, Aston Martin“, „Automobili Pininfarina“ i „Kenigseg“.

Pročitajte još:

– Budući da su mnogi proizvođači originalne opreme širom sveta kupci od “Rimac automobila”, i za nas i za “Porsche” važno je da ostanemo potpuno neovisni posao – naglašava Rimac,

Dodaje da su njegovi projekti, kao i njegovi dioničari, uvek bili i bit će potpuno odvojeni.

Luc Meške, zamenik predsednika izvršnog odbora i član izvršnog odbora za finansije i informatiku „Porše“ ističe da su Rimac Automobili odlično pozicionirani u prototipnim rješenjima i malim serijama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novac.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike