Mihajlovićeva: Skratiti proceduru priključenja na elektromrežu

23.03.2021

14:18

0

Procedura dobijanja priključka na elektromrežu mora biti skraćena 2,5 puta, jer to unapređuje uslove poslovanja i privlačenja investicija, rekla je minista

Mihajlovićeva: Skratiti proceduru priključenja na elektromrežu
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Procedura dobijanja priključka na elektromrežu mora biti skraćena 2,5 puta, jer to unapređuje uslove poslovanja i privlačenja investicija, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović posle razgovora sa predstavnicima NALED-a.

Predstavnici NALED-a predstavili su potpredsednici Vlade rezultate ankete sprovedene među privrednicima i nadležnim organima na lokalnom i republičkom nivou u vezi sa procedurom priključenja na elektromrežu, kao i predloge da se smanje troškovi i vreme trajanja ove procedure.

Pročitajte još

– Procedura priključenja na električnu energiju, prema analizama Svetske banke, trenutno traje 125 dana, a naš cilj je da ona traje najviše 50 dana. Veoma je važno za privredu, kao i za potencijalne investitore da se troškovi, broj procedura i njihovo trajanje smanji, i radićemo na tome sa operatorom distributivnog sistema – rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je Srbija posvećena unapređenju uslova poslovanja i da je dobijanje priključka na mrežu jedan od elemenata koji je uticao na ukupno rangiranje Srbije na Duing biznis listi Svetske banke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike