Direktor Telekoma Srbije član Forbsovog poslovnog saveta

15.04.2021

14:18

0

Forbsov poslovni savet je organizacija u čije članstvo se ulazi po pozivu i na osnovu referenci koje biznismeni steknu u svom dugogodišnjem radu

Direktor Telekoma Srbije član Forbsovog poslovnog saveta
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić postao je član Forbsovog poslovnog saveta, koji čine istaknuti poslovni lideri iz čitavog sveta.

Forbsov poslovni savet je organizacija u čije članstvo se ulazi po pozivu i na osnovu referenci koje biznismeni steknu u svom dugogodišnjem radu.

– Drago mi je da sam dobio poziv i mislim da je to priznanje ne samo meni nego i našoj kompaniji. Drago mi je da su neki primetili šta radi naša kompanija i u regionu, ali i kada je reč o međunarodnim aktivnostima van bivše Jugoslavije. Očigledno je da postoji zainteresovanost drugih poslovnih lidera za saradnju s nama, tako da sam prihvatio poziv i postao član saveta – izjavio je Lučić za Tanjug.

Direktor Telekoma Srbije je objasnio da je njegovo članstvo u Forbsovom poslovnom savetu jedinstvena prilika za stvaranje ličnih kontakata sa istaknutim svetskim poslovnim liderima.

– Time se stvara mogućnost dodatne promocije naše kompanije. Smatram da ću kroz razmenu biznis ideja pomoći našoj kompaniji, ne samo u međunarodnim aktivnostima koje planiramo, već i da ću uspeti da privučem određen broj biznis lidera iz nekih drugih sfera da investiraju u Srbiju i da im približim naše potencijale – rekao je Lučić.

Prvi čovek Telekoma je naglasio kako ova nacionalna kompanija ima veoma ambiciozne biznis planove u međunarodnim okvirima kojima će njegovo članstvo u Forbsovom poslovnom savetu biti od pomoći. Naveo je da je među ciljevima da se proširi projekat za dijasporu, osim u Austriji, još na Nemačku, Švajcarsku, Ameriku i Kanadu.

Pročitajte još

– Osim toga, formiramo fond kojim ćemo finansirati startap ideje s ciljem da ih prodamo svuda po svetu i samim tim članstvo u ovakvom biznis forumu omogućava Telekomu da bude još uspešniji u tome – naglasio je Lučić.

Vladimir Lučić je generalni direktor Telekom Srbija grupe i izvršni direktor M:tela Crne Gore. On je profesionalno iskustvo sticao u Eriksonu u Švedskoj i u Nemačkoj. Radio je, uz kraće prekide, u Telekomu Srbije od njegovog osnivanja 1997. Za generalnog direktora kompanije postavljen je 16. decembra 2020.

Rođen je 18. februara 1971. u Šapcu, diplomirani je inženjer elektrotehnike. MBA zvanje je stekao po programu Univerziteta Institut Kurt Boš iz Švajcarske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike