"Za nezaposlene 200, a za sve ostale po 100 evra": Ministar Siniša Mali o novom paketu državne pomoći građanima i privredi

26.04.2021

16:29 >> 08:22

0

Autor: M. I.

Poslanici su usvojili rebalans budžeta i novac je obezbeđen, rekao je Mali

"Za nezaposlene 200, a za sve ostale po 100 evra": Ministar Siniša Mali o novom paketu državne pomoći građanima i privredi
Copyright Milos Tesic/ATAImages

Poslanici su usvojili rebalans budžeta i novac je obezbeđen. Sve je spremno za ovaj paket. Treće nedelje maja ćemo isplatiti novac i našim sugrađanima na Kosovu i Metohiji. To se prvi put dešava i to na predlog Aleksandra Vučića. Za nezaposlene 200 evra, a za sve ostale po 100 evra. Ne moraju da se prijavljuju, već su svi u našoj evidenciji – rekao je ministar finansija Siniša Mali gostujući na TV Prva.

On je istakao da prijava građana počinje 28. aprila i traje do 15. maja.

– Biće otvoren portal trezora gde se mogu prijaviti, tri su neophodne informacije koje treba popuniti. Jednom se prijavljujete za obe pomoći, penzioneri i korisnici socijalne pomoći se ne prijavljuju – istakao je Mali.

Od potpunog ekonomskog kraha i zemlje na rubu finansijskog kolapsa, stigli smo do stabilne ekonomije, lidera u regionu i države koja beleži najveće stope rasta u Evropi.

pročitajte još:

Svi penzioneri će 6. maja dobiti svojih prvih 30 evra, prema rečima ministra Siniše Malog.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike