Ministarka privrede pozvala Slovačku da investira u Srbiju

26.04.2021

12:14

0

U prva dva meseca ove godine Slovačka je bila naš 20. trgovinski partner, rekla je ministarka

Ministarka privrede pozvala Slovačku da investira u Srbiju
Copyright Anđelka Atanasković, Printscreen/Youtube, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i državni sekretar Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke Ingrid Brockova razgovarale su danas o unapređenju bilateralnih ekonomskih odnosa dve zemlje, posebno o privlačenju slovačkih investitora za ulaganje u Srbiju.

– U prva dva meseca ove godine Slovačka je bila naš 20. trgovinski partner, a vrednost ukupne robne razmene zabeležila je rast od sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine – rekla je Atanaskovićeva.

Ona je istakla da unapređenje saradnje dveju zemalja posebno vidi u oblasti energetike, inovacija i IT sektoru.

Ministarka je izrazila uverenje da će za unapređenje ekonomskih odnosa od velikog značaja biti i naredno zasedanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju dveju zemalja koje bi trebalo da se održi u drugoj polovini godine.

Pročitajte još

Ona je ovom prilikom pozvala Slovačku da investira u Srbiju, ističući potencijale svih delova naše zemlje za rast i razvoj. Brockova je izjavila da je ovo njena prva poseta Srbiji i kako se nada da će doprineti unapređenju saradnje.

Ona je istakla da je Slovačka poznata po autoindustriji, ali da prostor za unapređenje saradnje svakako postoji u oblasti energetike, digitalizacije, cirkularnoj ekonomiji, preradi poljoprivrednih proizvoda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike