Vučić sutra na polaganju temeljca za izgradnju fabrike guma "Tojo tajers" u Inđiji

14.12.2020

15:41

0

Japanci će u prvoj fazi izgradnje uložiti 367 miliona evra

Vučić sutra na polaganju temeljca za izgradnju fabrike guma "Tojo tajers" u Inđiji
Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra u Inđiji svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike guma japanske kompanije “Tojo tajers”.

Reč je o jednoj od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju guma koja će napraviti fabriku u Severo-istočnoj industrijskoj zoni opštine Inđija, na dva kilometra od centra mesta.

Deo Micubišija

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak ranije je rekao Tanjugu da će to biti najznačajnija investicija do sada u Srbiji s obzirom na visinu ulaganja od 367 miliona evra u prvoj fazi, veličinu objekta, kao i na činjenicu da “Tojo tajers” pripada Micubiši korporaciji.

Glavni izvođač radova na izgradnji hale koja će zahvatati oko 20 hektara, kako je rekao, biće japanska kompanija “Takenaka”, ali i da će biti mesta i za naše građevince kao podizvođače.

Rok izgradnje je 17 meseci, nakon čega se očekuje da fabrika godišnje proizvodi pet miliona guma premijum klase za tržište Evrope i Rusije. Opština Inđija je obezbedila zemljište površine 64 hektara i neophodnu infrastrukturu.

Plate iznad proseka

“Tojo tajers” bi, kako je ranije najavljeno, u novom pogonu trebalo da zaposli 537 radnika čije plate će biti iznad proseka u Srbiji.

Pročitajte još: Veće akcize na cigarete, menja se porez na dobit kompanija, ali i na dohodak građana

Japanski gigant osnovan je 1945. godine, sa sedištem grupacije u Osaki. Poslovne aktivnosti grupe zasnivaju se na tri osnovne grane – gume, automobilska tehnologija i hemikalije. Gume “Tojo tajers” prisutne su u Evropi više od 30 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike